Tribunalul Neamţ
Tribunalul Neamţ

Aflat sub control judiciar de exact două luni, într-un dosar în care este acuzat de evaziune fiscală, Vasilică Crăciun a obţinut, în ziua de 14 iulie, „dezlegare” de la instanţă să poată părăsi judeţul.

„Admite plângerea formulată de inculpat, modifică în parte ordonanţa parchetului de prelungire a măsurii controlului judiciar nr. 31/P/2015 în sensul că impune în sarcina inculpatului, obligaţia de a nu părăsi teritoriul României”, a decis Tribunalul Neamţ.

Aşadar, omul de afaceri rămâne sub control judiciar în continuare, dar a câştigat mai multă libertate de mişcare. Dacă până acum nu avea voie să facă un pas dincolo de graniţele judeţului Neamţ, acum poate călători oriunde pe teritoriul României, dar nu poate părăsi ţara.

Vasilică Crăciun a fost dus la arestare pe 14 mai, după două percheziţii care i-au vizat casa şi sediul firmei, iar anchetatorii au ridicat documente contabile, calculatoare şi stick-uri pe care erau stocate date privind activitatea firmei Romwood Industries. Instanţa a hotărât să-l lase în libertate, dar l-a plasat sub control judiciar. Crăciun este acuzat că a cumpărat facturi fictive, cu 50 de lei bucata, de la un administrator din Bacău şi, prin înregistrarea lor în contabilitate, a prejudiciat bugetul de stat cu 441.000 lei.

Romwood Industries a fost înfiinţată în 2002 şi administrată de Georgeta Simion până în 2011, când a fost preluată de Vasilică Crăciun. Odată cu schimbarea obiectului de activitate de la fabricarea mobilei, la transportul de mărfuri, au început să se adune datoriile şi să scadă cifra de afaceri. Bineînţeles, „declinul”, care presupunea impozite mai mici către buget, a fost posibil şi datorită celor 203 facturi false prin care administratorul a încercat să dovedească achiziţii de mărfuri.

La rândul lui, Marius Crăciun, care a fost arestat la domiciliu şi, ulterior, plasat sub control judiciar, este şi el judecat pentru evaziune, dar mai are şi alte dosare pe cap. (C. MIRCEA)

 

Articolul precedentTRAGEDIE: Un bătrân a ars cu tot cu casă
Articolul următorData exactă a concursurilor pentru ”generalii şcolari” din Neamț, Bacău, Suceava și Vaslui
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.