0:00

COVID în Neamț: 317 vindecați, 41 decese, 785 confirmați în total, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiAstăzi, 13 mai, datele furnizate de Radu Firăstrău, șeful Direcției de Sănătate Publică Neamț arată că până acum au fost confirmate 785 persoane infectate cu coronavirus, în total. Sunt 12 cazuri noi față de ieri, când au fost raportate 773 pozitivi.

Numărul persoanelor vindecate a ajuns la 317 (luni erau 302 persoane), dintre care 279 au fost externate de la Spitalul Județean de Urgență Piatra Neamț, 5 de la Spitalul de Pneumoftiziologie Bisericani și 33 de la Spitalul de Boli Infecțioase Iași. Rata de vindecare este de 40% din total. Numărul deceselor a ajuns la 41, din total, ceea ce înseamnă 5%. „În acest moment, sunt 206 persoane internate, dintre care 151 la Spitalul Județean de Urgență Piatra-Neamț și 55 la Bisericani”, a declarat radu Firăstrău. În carantină instituționalizată sunt 294 de persoane și în izolare la domicilii sunt 804 persoane.

În prezent, sunt trei focare în evoluție la trei centre rezidențiale din județ. Cel mai mare este la centrul de recuperare a persoanelor cu handicap Păstrăveni: au fost confirmați pozitivi 103 beneficiari, până acum trei au fost internați și unul a decedat pe 4 mai, precum și 74 dintre angajați, dintre care 34 internați. La Păstrăveni sunt și 54 de angajați negativi, așa cum au arătat rezultatele testărilor. De asemenea, în urma anchetei epidemiologice, peste 150 de persoane sunt în izolare la domicilii. Al doilea focar este în Centrul de recuperare a copilului cu dizabilități Piatra-Neamț, cu 13 rezidenți și 6 angajați pozitivi. Al treilea focar și primul depistat este la azilul privat de la Almaș, cu 11 beneficiari pozitivi, între care o femeie de 87 de ani a decedat, ieri, și cu 4 angajați confirmați pozitivi COVID. Despre măsurile luate în centrul Păstrăveni și prezentate de șful DSP Neamț în emisiunea „Cafeaua de dimineață” puteți afla AICI

(C.I.)

Articolul precedentOficial: În ce condiții se reîntorc elevii în bănci și vor susține examenele naționale
Articolul următorTriplu atac la legea de reglementare a restricţiilor după 15 mai