reclama autocenter

* Asocierea Consiliul Județean – FC Ceahlăul

Ar putea fi un aspect verificat de procurorii anticorupție. Contractul de asociere dintre CJ Neamț și FC Ceahlăul SA datează din 2008, fiind promovat și susținut în legislativul județean de consilierii PDL. El și-a produs efectele până toamna trecută, chiar dacă, între timp, o seamă din promotorii săi nu mai fac parte din consiliul județean. Prin această asociere, FC Ceahlăul SA a încasat până la finalul lui 2013 aproximativ 5,4 miliarde de lei vechi de la bugetul județean. Legat de acest contract este cazul consilierului Gheorghe Vasiloiu, declarat incompatibil tocmai pentru că era acționar la FC Ceahlăul SA și a votat asocierea și, deci, finanțarea cu pricina. În ordinul emis de prefect, se vorbește despre nulitatea Hotărârii de Consiliu Județean, cu toate consecințele care ar putea decurge de aici.

* Asocierea Primăria Piatra Neamț – FC Ceahlăul SA

Primăria Piatra Neamț a încheiat, și ea, un contract de asociere cu FC Ceahlăul SA, pe patru ani. Referatul de aprobare (nr. 28371/ 20.07.2010) la Hotărârea Consiliului Local respectivă poartă semnătura primarului Gheorghe Ștefan. ”Municipiul Piatra Neamț contribuie la această asociere cu suma de 600.000 de lei pentru sezonul competițional 2010-2011 și cu suma de 1.040.000 lei pentru sezonul competițional 2011-2012, iar pentru sezoanele competiționale 2012-2013 și 2013-2014 suma va fi stabilită după adoptarea bugetelor locale aferente anilor menționați, prin act adițional”, se specifică în respectivul act. În această asociere, ca și la județ, FC Ceahlăul a primit banii și a oferit la schimb rezultate și performanțe, așa cum sunt ele consemnate în clasamentele oficiale. În aceeași măsură, a oferit și promovare pentru județ și municipiu.

* Investiții pentru modernizarea stadionului

Cotidianul de specialitate Pro Sport scria că ”aproape toate investiţiile făcute în Piatra Neamţ de Primăria condusă de Gheorghe Ştefan sunt cercetate de DNA”. Se făcea referire la reabilitarea/ modernizarea stadionului municipal, care ar fi costat aproape 6 milioane de euro. La vremea respectivă, Gheorghe Ștefan a negat: ”Nu e adevărat că sunt anchetat de DNA. Nu m-a căutat nimeni de acolo”.

* ”Ai grijă ce-ți dorești…”

La scurtă vreme după ce au apărut discuții despre investițiile de la stadion și posibilele anchete, Gheorghe Ștefan a lansat o idee cel puțin inedită. El susținea că ar fi benefic pentru fotbalul românesc să se creeze o structură similară DNA, care să țină sub control meciurile de fotbal din campionatul românesc. Ar fi dus la dispariția suspiciunilor de aranjamente dintre cluburi și, cine știe, poate Gigi Becali ar fi scăpat de dosarul ”Valiza”. Momentul a fost statuat în istoria fotbalului românesc de Mircea Sandu și Mitică Dragomir ca fiind ”Momentul zero al fotbalului românesc”. ”Eu propun să se creeze un DNA al fotbalului românesc. Să ne asculte chiar și telefoanele și să dispară pentru totdeauna supiciunile de aranjamente. Dacă toți președinții de cluburi ar fi de acord, ar trebui să creem un moment zero al fotbalului românesc, iar DNA să ne țină sub observație, să vedem cine respect angajamentul”, a spus atunci Gheorghe Ștefan. (D.O.)

Articolul precedentLecție de necomunicare în moment de criza la Primăria Piatra Neamț
Articolul următorMeciul DNA-Gheorghe Ștefan se dispută la vedere