reclama autocenter

Antrenorul Costel Enache

Costel Enache este foarte aproape de a prelua CSMS Iași, o echipă cu tradiție în Liga I. Nemţeanul nu va mai merge, până la urmă, la Roman și nici nu a fost considerat de conducerea administrativă a Ceahlăului util, măcar pentru echipa a doua a pietrenilor. În schimb, vecinii din Iași îi apreciază munca și i-au cerut un plan concret de acțiune la formația finanțată de primarul Gheorghe Nichita. Surse din cadrul clubului susţin că favorit să preia banca tehnică a Iaşiului este Costel Enache. Pe lângă Enache şi Viorel Ion, oficialii din Copou i-au mai avut pe lista iniţială pe Ilie Stan, Gabi Balint şi Daniel Isăilă, o companie selectă pentru fostul atacant al Ceahlăului, care și-a făcut în scurt timp o carte de vizită de invidiat.

Discuții cu primarul Nichita

„Am venit la Iaşi pentru a discuta cu primarul Gheorghe Nichita şi cu ceilalţi oficiali ai echipei. Mi s-a cerut un plan, l-am întocmit, iar acum domnii din conducere vor analiza şi vor lua o decizie. Mi-a plăcut cum s-a pus problema la Iaşi, nu se iau decizii în pripă şi acesta e un lucru bun”, a declarat Enache, care nu este deranjat de faptul că oficialii CSMS au mai chemat la discuţii şi alţi antrenori. „Este normal să fie concurenţă. Iaşiul e un club de tradiţie, care face cu ochiul multor antrenori, oricine îşi doreşte să antreneze în Copou. Eu sunt încrezător în proiectul pe care l-am întocmit şi indiferent de decizia pe care o va lua conducerea din Copou, faptul că am fost dorit la Iaşi este o bilă albă în cariera mea, este o onoare. Nu mă deranjează că mai sunt pe listă şi alţi antrenori. Eu vin din fotbal şi pe teren mi-am câştigat locul de titular prin muncă, prin concurenţă. Este o dispută loială, nu se duelează doi oameni, ci două proiecte, două viziuni. Conducerea Iaşiului va analiza şi va alege cea mai bună soluţie”, a mai spus Costel Enache.

Prunea speră ca CSMS Iași să rămână în Liga I

Florin Prunea, a declarat că noul antrenor al grupării din dealul Copoului va fi ales între Costel Enache şi Ion Viorel. “În această săptămână vom stabili cine va fi noul antrenor al echipei. Avem de ales între Costel Enache şi Ion Viorel. Ambii au proiecte interesante, rămâne ca noi să luăm o decizie. Duminică şi-a prezentat proiectul Costel Enache, iar luni Ion Viorel a fost la Iaşi. Ambii au stat de vorbă cu domnul primar Gheorghe Nichita, cu mine şi cu domnul preşedintele al Consiliul de Administraţie, Leonid Antohi”, a dezvăluit Prunea. Oficialul formaţiei ieşene a mai precizat că speră ca la finalul acestei săptămâni să se ştie exact în ce ligă va evolua gruparea din dealul Copoului: “Aşteptăm să vedem şi noi ce decizie va lua Comitetul Executiv al FRF. Din câte am înţeles, o hotărâre se va lua vineri. Dar în fotbalul românesc lucrurile se schimbă de la o oră la alta. Aşteptăm să se ia o decizie cât mai repede pentru a putea şti şi noi în ce ligă vom juca şi să ne apucăm de treabă. Oricum ar fi, trebuie să facem o echipă bună la Iaşi”. În condițiile în care echipa ieșeană va rămâne în prima ligă, pentru a completa numărul formațiilor care nu au îndeplinit criteriul licenței, Costel Enache va fi adversarul Ceahlăului pe prima scenă fotbalistică a țării.

Decizia Ceahlăului nu l-a surprins pe Enache

Renunțarea la serviciile lui de antrenor nu l-a luat luat prin surprindere pe fostul technician al Ceahlăului. Costel Enache este convins că totul s-a datorat unor greșeli omenești. N-a fost nimeni rău intenţionat față de clubul pietrean. “Suntem oameni, înțelegem greșelile. N-a greșit nimeni stând pe scaun, la o cafea… Toți jucătorii sunt supuși greșelilor. Toți am greșit pe teren, toți greșim, cei implicați în fenomen, chiar și noi, care ar trebui să avem foarte mare luciditate și nu suntem implicați în efort fizic. Sigur, dacă nu mi-aș fi înțeles eu jucătorii, atunci, e greu alții să o facă. Sunt și ei oameni, au și ei sentimente și e normal să aibă și ei pe cineva care să-i suțină atunci când greșesc. Din punctul meu de vedere, pentru că lucrurile s-au întâmplat deja, este să putem învăța din ele, și eu și ei, să încerce să le corecteze și să nu le mai repete”, este de părere Enache. Fostul atacant al Ceahlăului pune preț în noul proiect propus ieșenilor pe muncă și dăruire. “Sunt un pic optimist pentru viitor”, și-a încheiat pledoaria Costel Enache. Rămâne de văzut dacă, până la urmă, Costel Enache va fi alesul ieșenilor. Din punctul nostru de vedere, deține toate atuurile.

Florin Prunea

Iesenii (in alb-albastru) au retrogradat din Liga I

Cristi SOROCEANU

FOTO: Gelu CRĂCANĂ

Articolul precedentMaria Tănase – 50 de ani de la moarte: Celebra cântăreaţă a fost acuzată de spionaj şi arestată
Articolul următorCalendar (21-27 iunie 2013)

2 COMENTARII

  1. Bravo Enache pentru ce ai facut ca antrenor la Ceahlaul. Nu mai vorbesc ca jucator.
    TU ai salvat echipa de la retrogradare prin acele victorii consecutive acasa pe final de sezon si nu Hizo. Puteam sa fiu si eu antrenor in meciul cu Iasiul ca echipa tot castiga, colectivul era deja format, omogen.
    Insa l-as fi folosit mult mai repede pe Garcia. Poate cu el in teren nu mai aveam emotii deloc la retrogradare.
    Multa Bafta !

  2. Mult Succes ,Costel,la Iasi!Sa aduci CSMS-ul in Liga1,cat mai repede,ne plac meciurile cu iesenii,dar acum o sa ne batem cu superechipe….Botosani,Sageata,Corona…poate intra si Bacaul de la anul.

Comments are closed.