Corupție: ”prieten” de polițiști – 2300 de euro, instructor auto – 800 de euro, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiPatru persoane – două acuzate de trafic de influență, iar celelalte două de cumpărare de influență, au fost trimise în judecată de către procurorii de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Neamț. Dosarele penale au fost inițiate ca urmare a sesizării din oficiu a polițiștilor anticorupție din cadrul Direcției Generale Anticorupție – Serviciul Județean Anticorupție Neamț. cai care au și efectuat cercetările în ambele cauze.

”În prima dintre cauze, procurorii au reținut, în rechizitoriul de trimitere în judecată, faptul că, unul dintre inculpați, în cursul lunii aprilie 2018, a pretins că ar avea influenţă asupra unor organe de poliţie pentru a obţine restituirea, prin încălcarea dispoziţiilor legale şi a atribuţiilor de serviciu, către cel de-al doilea inculpat, a permisului de conducere auto”, se arată în comunicatul DGA. ”Documentul fusese reţinut în data de 23.04.2018, de către polițiști, pentru conducere sub influenţa băuturilor alcoolice. După ce s-a angajat că va obţine acest rezultat, inculpatul a primit de la cumpărătorul de influenţă suma de aproximativ 2.300 de euro (2.304,04 euro, după conversia valutară)”.

Al doilea dosar are drept personaj principal un instructor auto care, în perioada august – octombrie 2019, i-a spus unui candidat că are un ”prieten” la Serviciul de permise și pune el o vorbă ca să treacă de proba practică. Doar că ”vorba” l-a costat pe doritorul de permis 800 de euro. Acum, și instructorul, și candidatul vor ajunge în fața instanței.

C.M.

 

 

Articolul precedentAlți 55 de nemțeni pozitivi la coronavirus, din puțin peste 5.000 cazuri noi în țară
Articolul următorFemeie salvată dintr-o fântână adâncă de 15 metri