0:00

Descinderile procurorilor DNA ce au avut loc la început de an în mai multe județe, inclusiv în Neamț (detalii AICI) s-au finalizat cu trimiterea în judecată a 27 de persoane, respectiv 13 lucrători vamali și 14 agenți ai poliției de frontieră. La data faptelor, aceștia lucrau în birourile vamale și punctele de frontieră din localitățile Albița, Oancea, Sculeni, Stânca-Costești, Iași și Borș. În cauză sunt acuze de luare de mită și trafic de influență.

Corupție în vămi: 14 polițiști de frontieră și 13 vameși trimiși în judecată, ZCH NEWS - sursa ta de informații“În perioada 01 iulie 2021-12 septembrie 2022, inculpații menționați mai sus, în calitate de lucrători vamali și polițiști de frontieră, în mod repetat, ar fi pretins și primit sume de bani cuprinse între 20 și 250 euro, de la persoane care efectuau activități de transport călători sau de mărfuri dinspre Republica Moldova în țări ale Uniunii Europene și invers“, anunță DNA.

Corupție în vămi: 14 polițiști de frontieră și 13 vameși trimiși în judecată, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiÎn schimbul banilor primiți cu titlu de mită, acuzații și-ar fi încălcat atribuțiile de serviciu și ar fi favorizat trecerea persoanelor și/sau coletelor respective fără a dispune măsurile legale pentru nerespectarea dispozițiilor referitoare la transportul anumitor cantități de mărfuri/produse accizabile sau pentru nerespectarea perioadelor de ședere în Uniunea Europeană de către cetățeni extra-comunitari. Cauza este pe rolul Tribunalului Vaslui. În același dosar, un vameș de la Galați a încheiat un acord de recunoaștere a vinovăției și a fost de acord cu 3 ani de închisoare cu suspendare pentru luare de mită. (G.S.)

Articolul precedentPrognoza meteo în Moldova 13-25 martie: nopţi friguroase
Articolul următorApă cu presiune redusă și întreruperi temporare în Piatra-Neamț
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.