0:00

Coronavirus – Zboruri anulate spre Italia, excepții pentru marii transportatori de mărfuri, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiO nouă măsură extremă pe fondul coronavirusului a fost luată de autorități azi-noapte. Ministrul de Interne, Marcel Vela a anunțat ultima decizie, de anulare a tuturor zborurilor spre și din Italia începând de astăzi, 9 martie și până pe 23 martie. În această perioadă, de pe nici un aeroport din România nu vor decola și nu vor ateriza curse cu legătură Italia. Pentru celelalte zboruri s-au luat măsuri suplimentare: „Operatorii aerieni au obligația de a comunica cetățenilor români care se vor îmbarca din Italia, China, Iran, Coreea de Sud către România, cu escală, faptul că vor intra în carantină pe teritoriul României și își vor asuma această responsabilitate prin completarea unei declarații pe proprie răspundere”, a spus ministrul Marcel Vela.

A rămas nerestricționată călătoria terestră, dar s-au luat noi măsuri la granițe. Românii care sosesc în țară din Italia, China, Coreea de Sud vor intra în carantină în spațiile amenajate în județele de la granițe sau se vor izola la domicilii. Locurile speciale pentru carantină vor fi suplimentate în aceste zone, potrivit dr. Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență. Persoanele care vin în România din China și Coreea de Sud sunt primite, dar vor fi obligate la carantină, mai puțin marii transportatori de marfă de peste 3,5 tone, potrivit ministrului de Interne. Acesta a mai precizat că aceleași măsuri sunt valabile și pentru transportul maritim și fluvial.

Deciziile au fost luate la ședința Comitetului Național pentru Situații Speciale de Urgență și anunțate într-o conferință de presă, la care s-a mai precizat că dacă apare un caz într-o școală, vor fi suspendate cursurile în toată școala. Astăzi ar urma să se discute  dacă se va ajunge până la închiderea școlilor. (ZCH.NEWS)

Articolul precedentL4SA Favoritele confirmă prin scoruri confortabile * Ozana Timişeşti s-a distanţat pe locul 4
Articolul următorO femeie s-a nenorocit, după ce a aprins focul cu benzină