reclama autocenter

De la primele cazuri și până acum, 6.555 de persoane au fost testate în județul Neamț. Au fost prelucrate nu mai puțin de 15.256 de probe, iar numărul persoanelor confirmate cu coronavirus era de 981, până ieri. Rata de contaminare este de 2,08 cazuri la mia de locuitori, ceea ce plasează județul Neamț pe locul 6 în țară ca incidență.

Din ultima analiză a situației epidemiologice, reiese că după ridicarea stării de urgență, au mai fost confirmate 171 de persoane: în perioada 15-31 mai au fost 73 de noi cazuri, în toată luna iunie au fost 81 de noi pozitivi și în luna iulie 17 cazuri până ieri, 7 iulie. „Au fost efectuate 15.256 de teste începând din data de 1 aprilie, pentru 6.555 persoane, dintre care 981 au fost confirmate COVID-19. Din rândul cadrelor medicale au fost 174 confirmate pozitiv și vindecate, nu mai avem nici un astfel de caz. Până acum, sunt 840 de persoane vindecate și 59 de persoane care au decedat, din total. De la mijlocul lunii mai, odată cu încetarea stării de urgență și relaxarea măsurilor de protecție, numărul de cazuri noi este în scădere, în medie cu 30 cazuri pe săptămână”, potrivit Direcției de Sănătate Publică Neamț.

Cele mai multe cazuri au fost înregistrate în luna aprilie, cu un vârf în data de 20 aprilie, când erau internate 319 persoane infectate la Spitalul Județean de Urgență Piatra-Neamț. Cifra reprezintă aproape jumătate din numărul total al bolnavilor internați, 687 conform DSP Neamț. Tot în perioada 1 aprilie – 7 iulie, numărul persoanelor suspecte internate a fost de 995.

La Spitalul de Pneumoftiziologie Bisericani, al doilea spital suport din județ, au fost internate 57 de persoane, în prezent externate.

(C.I.)

Articolul precedentInvestiții pentru optimizarea infrastructurii de transport și creșterea calității vieții cetățenilor din Piatra-Neamț din fonduri europene
Articolul următorBătrân rătăcit în pădure, căutat cu câinii de urmă