0:00

Coronavirus: Încă 8 persoane contaminate în focarul de la Spitalul de psihiatrie Roman, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiAstăzi, 18 iunie, au mai fost confirmate 8 persoane infectate cu coronavirus în focarul de la Spitalul de psihiatrie „Sfântul Nicolae” din Roman. Aceste noi cazuri se adaugă celor 6 cadre medicale și de îngrijire și celor 16 bolnavi care au avut rezultate pozitive COVID-19 la testările de săptămâna trecută. „Este un focar în evoluție și am testat atât pacienții, cât și personalul angajat al spitalului”, a declarat Radu Firăstrău, șeful Direcției de Sănătate Publică Neamț. Primele cazuri au apărut la începutul lunii mai. Tot atunci a început o anchetă epidemiologică dar, nici până acum, nu s-a stabilit dacă o pacientă care fusese deja externată este într-adevăr bolnavul care a adus coronavirusul în spital.

Sunt 9 persoane nou confirmate infectate în județul Neamț, de ieri și până astăzi, numărul total ajungând la 940 . Dintre acestea, 55 au decedat, toți pacienți care aveau și alte boli grave, iar în jur de 700 au fost declarate vindecate.

Coronavirus: Încă 8 persoane contaminate în focarul de la Spitalul de psihiatrie Roman, ZCH NEWS - sursa ta de informații

 

Raportat la numărul de contaminări, județul Neamț a coborât, astăzi, pe locul V în țară, cu 2 persoane infectate la mia de locuitori.

 

Coronavirus: Încă 8 persoane contaminate în focarul de la Spitalul de psihiatrie Roman, ZCH NEWS - sursa ta de informații

Numărul de cazuri noi, în țară, se menține ridicat (320), pentru a doua zi consecutiv (345 ieri).

(C.I.)

Articolul precedentSfaturi despre cum să pariezi pe handbal
Articolul următorDouă fete și iubiții lor – reținuți pentru scandal