Cu 16 cazuri în plus față de ieri, județul Neamț marchează astăzi, 16 iulie, o creștere semnificativă a contaminărilor zilnice, cea mai ridicată din ultima perioadă. Numărul total ajunge la 1.029 de persoane pozitive. A fost raportat și un deces, iar numărul total ajunge la 60 de persoane dintre cele confirmate. Ca rată de incidență,

Majoritatea județelor din regiunea Nord-Est au raportat creșteri ale cazurilor de noi contaminări: județele Suceava și Bacău – încă 18 pozitivi, județul Vaslui – plus 15 cazuri, județul Iași – alte 14 persoane nou confirmate și doar județul Botoșani a raportat o cifră mai mică, de 5 noi pozitivi.

Astăzi, autoritățile sanitare au raportat un număr record de infectări zilnice, de 777 de cazuri la nivel național și numărul total a ajuns la 35.003. Până astăzi, 757 de pacienți cu test pozitiv au fost externați la cerere, potrivit Institutului Național de Sănătate Publică. Numărul pacienților vindecați a ajuns la 22.189, iar 2.146 de pacienți fără simptome au fost externați la zece zile de la depistare .

(C.I.)

Articolul precedentMugur Cozmanciuc, candidatul PNL Neamț la președinția Consiliului Județean
Articolul următorL4 Decizia privind campionatul a fost amânată 24 de ore! Borca şi Răuceşti au rămas în cărţi, dar vor juca?