Astăzi, 3 august, au mai fost confirmate 11 persoane infectate în județul Neamț și s-a ajuns la 1.359 de cazuri în total. Incidența îmbolnăvirilor este de 2,89 cazuri la mia de locuitori, ceea ce menține Neamțul pe locul 12 în țară.

În așteptarea rezultatelor testelor sunt astăzi 69 de pacienți internați în Spitalul Județean de Urgență Piatra-Neamț. Unitatea sanitară a redevenit exclusiv Covid, astăzi fiind 167 de pacienți pozitivi internați, dintre care cu forme medii de boală sunt 159 de pacienți, iar în secția ATI sunt 6 pacienți, dintre care unul ventilat. Spitalul de Pneumoftiziologie Bisericani are toate cele 56 de paturi ocupate, aici fiind internați bolnavii fără simptome și cei cu forme ușoare de boală.

Autoritățile sanitare au raportat astăzi mai puține noi cazuri de infectări în județele regiunii Nord-Est, cu excepția județului Bacău:

-Bacău: 51 cazuri noi

-Botoșani: 2 cazuri noi

-Iași: 19 cazuri noi

-Neamț: 11 cazuri noi

-Suceava: 8 cazuri noi

-Vaslui: 2 cazuri noi

 

La nivel național, au mai fost confirmate 823 de persoane cu teste pozitive, din 8.045 efectuate de ieri și până astăzi, dintre care 2.399 au fost la cerere. S-au înregistrat 19 decese la pacienți cu coronavirus, toți având și alte boli. Situația datelor oficiale de astăzi o găsiți aici .

C.I.

Articolul precedent3000 de candidați s-au înscris la Universitatea „Vasile Alecsandri” din Bacău
Articolul următorGuvernul PNL alocă bani pentru 16 localități din județul Neamț pentru elaborarea sau actualizarea Regulamentelor Locale de Urbanism (RLU)