Copoț și Hermigeanu – reținuți pentru șpăgi la proba de oraș, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiOfițerii DGA Neamț au efectuat două percheziții, în ziua de 20 aprilie, și au pus în executare 9 mandate de aducere, într-un dosar de corupție privind modul cum unii ”cetățeni” din Târgu Neamț promovau proba practică pentru obținerea permisului de conducere.

Sumele practicate în cauză sunt cuprinse între 700 și 1200 de euro”, se arată în comunicatul DGA. ”Cu ocazia perchezițiilor, au fost identificate și ridicate bunuri utile cauzei (telefoane mobile, cartele SIM, înscrisuri), precum și sumele de 1.800 lei și 270 euro. Cercetările efectuate până în prezent nu evidențiază implicarea unor cadre M.A.I., acestea fiind continuate în vederea stabilirii întregii activități infracționale”.

Procurorul care coordonează ancheta a dispus reținerea, pentru 24 de ore, a două persoane. Constantin Copoț, din Vânători, Neamț, acuzat de complicitate la cumpărare de influență (4 infracțiuni) și complicitate la trafic de influență (4 infracțiuni) și Ion Hermigeanu, din Piatra Neamț, cercetat pentru săvârșirea a 4 infracțiuni de trafic de influență. Cei doi urmează să fie prezentați Tribunalului Neamț cu propunere de arestare preventivă.

Bărbații pretindeau că au cunoștințe printre polițiștii examinatori și că pot pune pile, contra cost, dar, de fapt, păstrau banii pentru ei. Până acum, anchetatorii au identificat și audiat trei dintre persoanele păgubite.

La derularea actiuvităților de ieri, ofițerii DGA au beneficiat de sprijinul Brigăzii de Operațiuni Speciale Bacău, al Serviciilor de Operațiuni Speciale Bacău și Neamț, Inspectoratului de Poliție al Județului Neamț și al Inspectoratului de Jandarmi Județean Neamț. (C.M.)

Articolul precedentIarna în aprilie. Ziua a II-a: Gravidă scoasă din nămeți cu pompierii
Articolul următorUn bătrân de 82 de ani și-a ucis concubina sugrumând-o
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.