Copil de nici 2 ani, lovit de o mașină, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiUn accident rutier, în care a fost rănit un copil mic, s-a produs ieri, 10 iunie, pe o trecere pentru pietoni de pe o stradă din Roman.

Din primele cercetări a reieșit că, în timp ce un bărbat de 32 de ani, conducea o autoutilitară pe strada Sucedava din Roman a surprins și accidentat un minor în vârstă de un an și 7 luni, care, nesupravegheat fiind, s-ar fi angajat în traversarea străzii printr-un loc nepermis” , a declarant agentul Georgiana Moșu, purtătorul de cuvânt al IPJ Neamț.

Șoferul a fost testat și a rezultat că nu consumase alcool. În cauză, a fost întocmit un dosar penal pentru vătămare corporală din culpă.

Având în vedere timpul liber de care se bucură copiii în această perioadă, polițiștii atrag atenția părinților asupra modului de supraveghere a acestora, în vederea luării tuturor măsurilor pentru a evita implicarea lor în accidente rutiere. Recomandările polițiștilor:

– copiii să circule numai pe trotuare;

– să nu staționeze pe bordura trotuarelor deoarece se pot dezechilibra și cădea în fața mașinilor;

– să nu traverseze drumurile publice prin alte locuri decât prin cele special amenajate și semnalizate prin indicatoare sau marcaje;

– acolo unde nu există amenajate trotuare sau poteci laterale să se deplaseze numai pe partea stângă a drumurilor, cât mai aproape de marginea acestora, dar nu în grup ci în șir unul după altul;

-să nu se joace pe partea carosabilă a drumurilor publice ci doar în locurile special amenajate, în parcuri, grădinițe, pe terenurile de sport și întotodeauna sub supravegherea unui adult;

-să nu se angajeze în traversarea căilor rutiere în fugă, prin fața sau spatele autovehiculelor staționate ori a mijloacelor de transport în comun oprite în stații.

Daniel Nastasă

Articolul precedentÎn contextul coronavirusului, şi plata profesorilor implicați în examenele naționale e o necunoscută
Articolul următorDe ziua lui, un vandal a distrus parbrizul și luneta unei mașini, cu lopata