Elevii de la Şcoala Gimnazială „Ieremia Irimescu“, din Brusturi, sunt campionii naționali ai concursului ”Prietenii Pompierilor” și vor reprezenta România la Competiţia Internaţională a Tinerilor Pompieri, care va avea loc în Austria.

Etapa națională a competiției ”Prietenii Pompierilor” a avut loc în iulie anul trecut, la Târgovişte, iar din Neamț au participat două echipaje, fete și băieți, de la Şcoala Gimnazială ”Ieremia Irimescu” din Brusturi. ”Au obţinut rezultate foarte bune”, susține col. Ioan Nițică, șeful ISU Neamț. ”Atât fetele, cât şi băieţii au obţinut cele mai bune punctaje. Echipajul de băieţi a obţinut locul I, după un parcurs fără greşeală, iar fetele au obţinut locul secund, după ce s-a realizat o departajare, pe baza timpilor obţinuţi, urmare a faptului că au obţinut acelaşi punctaj cu echipa de fete din judeţul Satu Mare”, adaugă acesta.

Din toți participanții la națională – nouă echipaje de fete, zece de băieți și unul mixt -, s-au calificat la internațională trei echipe, între ele fiind cele două din Neamț, antrenate și coordonate de prof. Elena Tanase. Copiii vor merge în Villach (Austria), în perioada 9-16 iulie 2017.

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă «Petrodava» al judeţului Neamţ a sprijinit şi sprijină pregătirea celor două echipaje, pentru a asigura o reprezentare cât mai bună a României la această competiţie. Participarea acestor copii la competiţie presupune costuri ce sunt suportate parţial de Ministerul Educaţiei Naţionale şi, în completare, din alte surse”, declară col. Nițică.

Sprijinul suplimentar necesar a fost asigurat prin grija sponsorilor, cărora le mulțumesc nu doar copiii și părinții, ci și cei de la ISU Neamț: Consiliul Județean Neamț, RIFIL SA, IPS Piatra Neamț, Asociația ”Sofiaman pentru Comunitate” Brusturi, Rocri Trade Piatra Neamț, Macrina Com SRL Piatra Neamț și Augsburg SRL Piatra Neamț. (ZCH News)

Articolul precedentExclus din partid pentru că voia să candideze la funcția de primar
Articolul următorDetectivii particulari se pregătesc de examen
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.