0:00

Micuţii actori de la clasa de teatru a Clubului de copii „Artis” Piatra Neamţ s-au întors cu nu mai puţin de patru premii de la Festivalul Internaţional de Teatru, Muzică şi Dans „Neghiniţă” de la Bacău. Cea de-a IX-a ediţie a acestei prestigioase manifestări s-a desfăşurat în perioada 23-24 noiembrie.

Actorii pietreni au obţinut următoarele premii: la sectiunea teatru-individual, pe categorii de vârstă, Mihael Ignatovici-Lazăr şi Matei Stavarache au obţinut premiul I, iar Ilinca Tapalaga premiul al III-lea; la secţiunea teatru-grup, Daria Susan, Ingrid Tofan, Ioana Dascălu, Lorena Bania, Teodora Chiriac, Tudor Todiriţă, Vlad Gavril şi Şerban Luca au obţinut premiul I, pentru piesa de teatru „Triptic Caragiale”.

Copiii de la Clubul „Artis” au cucerit patru premii la Festivalul „Neghiniţă”, ZCH NEWS - sursa ta de informații„A fost o competiţie foarte strânsă, la ambele secţiuni, cu multe emoţii. Trupe din întreaga ţară s-au întrecut pentru obţinerea locurilor fruntaşe. Juriul a fost destul de exigent, foarte atent la orice detaliu, dar cu sufletul deschis pentru a primi emoţiile artistice transmise de concurenţi. Cei care au reuşit să treacă rampa scenei au fost răsplătiţi cu premii şi aplauze. Îi felicit din inimă pe copiii-actori din trupa mea de teatru şi mă bucur că las în amintirea lor clipe de neuitat”, a mărturisit actriţa Teatrului Tineretului, Gina Gulai, coordonatoarea clasei de teatru.

Juriul Festivalului „Neghiniţă” a avut, şi în acest an, personalităţi de prestigiu ale teatrului românesc: Adriana Trandafir, Florina Găzdaru şi Ionel Tanasă, regizor şi preşedinte al Fundatiei Teatrale „Neghiniţă” Bacău. Alte detalii – AICI. (M. CONSTANTINESCU)

Articolul precedentAccident cu două persoane încarcerate la Teţcani, trafic întrerupt pe DN2. Foto
Articolul următorDoi bărbați din Pipirig au împușcat un căprior în vara lui 2017 și au fost reținuți ieri
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.