Micuţii actori de la clasa de teatru a Clubului de copii “Artis” Piatra Neamţ s-au întors cu nu mai puţin de patru premii de la Festivalul Internaţional de Teatru, Muzică şi Dans “Neghiniţă” de la Bacău. Cea de-a IX-a ediţie a acestei prestigioase manifestări s-a desfăşurat în perioada 23-24 noiembrie.

Actorii pietreni au obţinut următoarele premii: la sectiunea teatru-individual, pe categorii de vârstă, Mihael Ignatovici-Lazăr şi Matei Stavarache au obţinut premiul I, iar Ilinca Tapalaga premiul al III-lea; la secţiunea teatru-grup, Daria Susan, Ingrid Tofan, Ioana Dascălu, Lorena Bania, Teodora Chiriac, Tudor Todiriţă, Vlad Gavril şi Şerban Luca au obţinut premiul I, pentru piesa de teatru “Triptic Caragiale”.

“A fost o competiţie foarte strânsă, la ambele secţiuni, cu multe emoţii. Trupe din întreaga ţară s-au întrecut pentru obţinerea locurilor fruntaşe. Juriul a fost destul de exigent, foarte atent la orice detaliu, dar cu sufletul deschis pentru a primi emoţiile artistice transmise de concurenţi. Cei care au reuşit să treacă rampa scenei au fost răsplătiţi cu premii şi aplauze. Îi felicit din inimă pe copiii-actori din trupa mea de teatru şi mă bucur că las în amintirea lor clipe de neuitat”, a mărturisit actriţa Teatrului Tineretului, Gina Gulai, coordonatoarea clasei de teatru.

Juriul Festivalului “Neghiniţă” a avut, şi în acest an, personalităţi de prestigiu ale teatrului românesc: Adriana Trandafir, Florina Găzdaru şi Ionel Tanasă, regizor şi preşedinte al Fundatiei Teatrale “Neghiniţă” Bacău. Alte detalii – AICI. (M. CONSTANTINESCU)