În contextul Zilei Internaționale a copilului – 1 Iunie, polițiștii și jandarmii nemțeni s-au implicat în activități pe placul elevilor din clasele primare. Astăzi, 30 mai, 30 elevi au fost în vizită la polițiștii rutieri, de la care au învățat reguli de circulație. Polițiștii i-au angrenat pe copii într-un joc constructiv, cu ajutorul unui covor personalizat cu indicatoare rutiere.

„Săptămâna trecută, sediul Inspectoratului de Poliție Județean a fost «asaltat» de 33 de copii, alături de cadrele didactice”, a declarat inspectorul Elena Bulgărea, purtătorul de cuvânt al Poliției Neamț. „În sala mare de ședințe, polițiștii de prevenire le-au prezentat câteva materiale video și au interacționat pe teme privind siguranța rutieră și prevenirea victimizării acestora. La această întâlnire a participat și un specialist criminalist, care a prezentat tehnica amprentării și a răspuns la curiozitățile copiilor”.

Partea care i-a încântat cel mai mult pe cei mici a fost cea demonstrativă. Luptătorii de la Serviciul de Acțiuni Speciale și câinii polițiști le-au prezentat  mai multe exerciții tactice de prindere a infractorului.  La finalul activităților elevii au primit pliante informativ-preventive, legitimații de polițist pentru o zi, cât și posibilitatea de „a testa funcționalitatea” rampei cu semnale optice și acustice de pe o autospecială de poliție rutieră.

La rândul lor, jandarmii au primit vizita a peste 100 de copii, care au trecut pe la punctul de informare turistică de la Izvorul Muntelui. Activitățile au implicat vizionarea de filmuleţe educative, prezentarea tehnicii din dotarea structurilor montane, demonstrații specifice jandarmilor montani, dar și o plimbare cu tiroliana la poalele muntelui Ceahlău.

„Jandarmii montani le-au explicat celor mici cum stă treaba cu orientarea în mediul montan împădurit, le-au prezentat regulile minime ce trebuie respectate pentru a se bucura de o călătorie pe munte în siguranță, iar la finalul activităţilor, copiii au primit diplome și medalii după care a urmat fotografia de grup pentru a le aminti peste ani de clipele petrecute în compania jandarmilor montani”, a precizat Marius Gămănuț, purtătorul de cuvânt al IJJ Neamț. (C.M.)

Articolul precedentProtest fără speranță al grefierilor de la Judecătoria Piatra-Neamț
Articolul următorCâștigătorii etapei județene a Concursului „Impuls Perpetuum”
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.