isu barcaACTUALIZARE: Misiunea de căutare a copilului înecat în canalul Bistriţa a fost reluată astăzi, 19 iunie, de această dată cu scafandrii care fac scufundări. Vizibilitatea în apă este, însă, foarte mică fapt care îngreunează căutările. „Uzinarea apei a fost oprită doar până la ora 16, pentru că mai mult nu se poate”, a declarat lt. col Cătălin Leonte, şeful Detaşamentului de pompieri Piatra-Neamţ. „A plouat foarte mult peste tot, nivelul Bistriţei este în creştere şi trebuie pornită hidrocentrala”. (C.M.)

******

ŞTIRE INIŢIALĂ: O tragedie a lovit, în această seară (18 iunie), o familie din Roznov: băieţelul în vârstă de 5 ani a căzut în canalul de fugă al râului Bistriţa.

Accidentul a fost văzut de o femeie, care a anunţat pe altcineva şi, în final, strigătul de ajutor a ajuns la pompieri.

Militarii au început căutările, cu o barcă pneumatică şi cu sonarul, dar deocamdată n-au găsit trupul copilului. De altfel, curenţii sunt foarte puternici, pentru că lucrează hidrocentrala.

Băieţelul şi sora lui, în vârstă de 3 ani, se jucau, singuri, pe malul canalului. Femeia care l-a văzut căzând în apă pe copil le-a spus pompierilor că se afla pe una din dalele de beton de pe marginea canalului şi, deodată, a alunecat. Fetiţa era speriată, dar la vârsta ei, nu putea spune prea multe despre ceea ce s-a întâmplat.

Ofiţerul de serviciu de la ISU Neamţ ne-a declarat că se vor face căutări până la lăsarea întunericului în această seară (18 iunie), iar misiunea va fi reluată mâine dimineaţă. (C.M.)

Articolul precedentUn nou Contract-cadru în Sănătate: Mai multe gratuităţi pentru copii!
Articolul următorTRAFIC DE RESPECT, o idee de… copiat
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.

1 COMENTARIU

Comments are closed.