medic - pacientGuvernul României a aprobat, săptămâna aceasta, noul Contract Cadru din Sănătate.

Acesta va funcţiona în intervalul 2016-2017, iar intrarea în vigoare este programată la data de 1 iulie 2016.

Două câştiguri semnificative aduc noile prevederi pentru copii. Contractul cadru reglementează acordarea gratuită a avizelor epidemiologice pentru re(intrarea) în colectivitate și a adeverințelor medicale pentru preșcolari și elevi. De asemenea, în domeniul stomatologiei, minorilor li se vor putea acorda consultații decontate de CNAS o dată la 6 luni, față de o dată la 12 luni în prezent

Contractul cadru mai prevede „obligativitatea ca toți actorii din sistemul sanitar (Ministerul Sănătății, Casa Națională de Asigurări de Sănătate, Casele Județene, Direcțiile de Sănătate Publică și furnizorii de servicii) să aibă întâlniri trimestriale în care vor analiza calitatea serviciilor furnizate asiguraților și vor putea aduce și pe parcurs îmbunătățiri la funcționarea sistemului, dacă acestea vor fi considerate necesare”.

De asemenea, se adaugă un cadru de reglementare pentru gestionarea mai bună a sistemului SIUI și a cardurilor de asigurați așa încât acestea să nu mai fie afectate de disfuncționalități tehnice. Perioada de raportare în platforma informatică a serviciilor medicale acordate urmează să fie extinsă de la 72 de ore la 3 zile lucrătoare, după data acordării serviciului respectiv, pentru evitarea problemelor create de zilele nelucrătoare/sărbătorile legale.

Alte detalii din noul contract-cadru AICI. (M. CONSTANTINESCU)

Articolul precedentClubul Copiilor Bicaz nu a murit. Organizează concurs de karting
Articolul următorACTUALIZARE Băieţel înecat în canalul Bistriţa! Continuă căutările!
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.