0:00

Coordonatele bugetului la Piatra Neamț: investiții, implementarea proiectelor europene și invitația la dezbatere, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiAndrei Carabelea, primarul municipiului Piatra Neamț, a prezentat într-o conferință de presă ținută luni, 17 ianuarie, la sediu, proiectul de buget pentru acest an. Câteva lucruri merită consemnate, în primul rând că vorbim despre un buget care însumează venituri prognozate de 300.000.000 lei, cele mai mari din ultimii ani.

Cu gândul la licitația pentru selecția unui constructor care să pornească lucrările la coridoarele de mobilitate, primarul a anunțat coordonatele pe care s-a construit proiectul de buget: veniturile prognozate sunt de aproape 300.000.000 lei. De asemenea, municipiul va avea la dispoziție în acest an cel mai mare buget pentru investiții pe care l-a avut vreodată Municipiul Piatra-Neamț, de 3 ori mai mare decât fondurile disponibile pentru investiții anul trecut.

Coordonatele bugetului la Piatra Neamț: investiții, implementarea proiectelor europene și invitația la dezbatere, ZCH NEWS - sursa ta de informații

Din parcurgerea proiectului de buget rezultă 5 direcții importante de care s-a ținut cont în realizarea bugetului:
– Asigurarea implementării în bune condiții a proiectelor europene aflate în derulare;
– Prioritizarea investițiilor;
– Diminuarea datoriei publice;
– Asigurarea funcționării aparatului administrativ;
– Participarea cetățenilor;

Coordonatele bugetului la Piatra Neamț: investiții, implementarea proiectelor europene și invitația la dezbatere, ZCH NEWS - sursa ta de informații

Totodată, în acest an va fi alocată cea mai mare sumă pentru proiectele cu bugetare participativă, respectiv 500.000 lei.

În următoarele zile se vor organiza dezbateri on-line cu reprezentanții principalelor categorii socio-profesionale, astfel încât aceștia să poată exprima propuneri privind structura bugetului și prioritizarea investițiilor.

Dezbaterile se vor desfășura după următorul program:

  • Joi, 20 ianuarie, ora 14.00 –reprezentanți din domeniul educației;
  • Vineri, 21 ianuarie, ora 12.00 – mediul de afaceri;
  • Marți, 25 ianuarie 12.00 – reprezentanții ONG-urilor.

Îmi doresc ca la consultările publice participarea să fie cât mai numeroasă pentru că vorbim despre un buget care se va concretiza în investiții și proiectele de dezvoltare a orașului. În această etapă bugetul poate suferi modificări, se poate ajunge la o variantă optimizată, de aceea îi invit pe toți cei interesați să vină cu propuneri” a declarat primarul Andrei Carabelea.

Proiectul de buget a fost postat pe site-ul municipiului în data de 12 ianuarie și poate fi consultat aici.

Până pe data de 27 ianuarie proiectul de buget se află în dezbatere publică, urmând ca după perioada de contestații să fie supus aprobării Consiliului Local în ședința din data de 4 februarie 2022. (Z.H.)

Articolul precedentAccident cu trei autovehicule în Sascut
Articolul următorFOTO. Un bărbat și-a pierdut viața, alți doi tineri au ajuns în spital într-un accident la Hârtop
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.

1 COMENTARIU

  1. Au prins bani și pentru Programul Rabla, prin care se achită 6.000 lei, 3000 AFM + 3000 UAT, persoanei care casează un automobil vechi și nu vrea să achiziționeze unul nou? Am văzut că la nivel guvernamental sunt discuții în acest sens.

Comentariile sunt închise.