0:00

Control de amploare de la IGPR la Poliţia Roman, ZCH NEWS - sursa ta de informații

Se caută motive pentru schimbarea lui Dragoş Bălău
* cel puţin aşa afirmă gurile rele, dar… informate
* sindicalistul protestatar de serviciu Cănărău pregăteşte „o adunare publică”

Total atipic pentru un control tematic (care durează de regulă două, trei zile), la Poliţia Roman va avea loc o verificare la sânge a întregii activităţi. O adevărată trupă şi-a anunţat sosirea începând de miercuri 16 iulie, va munci până vineri inclusiv, după care îşi va lua pauza de week-end, pentru ca de săptămâna viitoare să reia verificările, vreme de alte 3 zile. În total vor fi 6 reprezentanţi ai IGPR (iarăşi atipic, pentru că regulă vin doi, maxim trei) care vor căuta, cel mai probabil – după cum spun gurile informate – motive pentru destituirea comisarului şef Dragoş Bălău. Nu este pentru prima dată când şefului Poliţiei Roman i se verifică activitatea, însă acţiunea de control care va începe miercuri este diferită de cele anterioare atât prin numărul mare al membrilor echipei, cât şi prin numărul de zile alocat verificărilor.

Control de amploare de la IGPR la Poliţia Roman, ZCH NEWS - sursa ta de informații

Deloc întâmplător, trupa de la IGPR se va „împiedeca” de protestatarul Cănărău, care şi-a propus să organizeze „o adunare publică” la care vor participa „1-2 persoane” (adică persoana lui şi, eventual, pesoana celui mai bun prieten Gabriel Butnaru). Ioan Cănărău, liderul Sindicatului Naţional al Agenţilor de Poliţie (SNAP) Neamţ, şi-a luat deja 4 zile libere, de azi până joi inclusiv, pentru ca, în intervalul orar 9-11, să participe la „adunarea publică”. Liderul SNAP nu a cerut autorizaţie de la primărie, dar i-a trimis o adresă edilului Laurenţiu Leoreanu, prin care îl anunţă că „Scopul adunării publice îl constituie manifestarea protestului în legătură cu abuzurile conducerii Poliţiei Roman şi a (n.r. – „ale” era forma corectă) IPJ Neamţ care au muşamalizat comiterea infracţiunii de ultraj împotriva a 3 poliţişti, nu respectă drepturile fundamentale ale poliţiştilor, constrâng şi condiţionează liderii de sindicat împiedecându-i (n.r. – „împiedicându-i” este forma uzuală corectă) să-şi exercite atribuţiile funcţiilor pentru care au fost aleşi”.

Protestul, la care este de presupus că vor participa doar organizatorul şi mâna sa dreaptă, are ca loc de desfăşurare anunţat exteriorul sediului Poliţiei Roman, cel mai probabil spaţiul dintre zid şi gard, numai bun pentru o aglomeraţie de „1-2 persoane”. Problema este că Poliţia Roman include două componente militare – structuri ale SRI şi STS – care s-ar putea să nu agreeze ideea circului de sub fereastră, nici măcar în varianta sindicală. Culmea este că agentul Cănărău cere, la sfârşitul adresei, ca primăria şi organele de poliţie să asigure măsurile de ordine „în sensul nepermiterii unor eventuale elemente turbulente să împiedece desfăşurarea acestui protest”, demonstrând că se opune principiului, dovedit ştiinţific, conform căruia „cine se aseamănă se adună”. (C. MIRCEA)

Articolul precedentSocietăți care moare dar nu se predă
Articolul următorSenator Eugen Nazare Ţapu: Asociaţiile de proprietari – reprezentanţii sau inamicii locatarilor?