În această dimineață, 18 noiembrie, între orele 03.00 şi 08.00, polițiștii Biroului Rutier și cei ai Biroului de Investigații Criminale din Roman alături de cei ai Serviciului de Investigații a Criminalității Economice din IPJ Neamț au acționat pentru reducerea accidentelor în care sunt implicați transportatorii de mărfuri.

În cadrul acțiunii, au fost verificate peste 30 de autovehicule, în urma neregulilor constatate, polițiștii au aplicat 11 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 25.000 de lei.

Patru au fost aplicate pentru nerespectarea prevederilor Ordonanței nr. 37 din 2007 privind perioadele de conducere, pauzele și perioadele de odihnă ale conducătorilor auto și utilizarea aparatelor de înregistrare a activității acestora și trei pentru nerespectarea Legii nr. 38 din 2003 privind transportul în regim de taxi și în regim de închiriere.

Alte 2 sancțiuni contravenționale au fost aplicate pentru nerespectarea prevederilor Legii nr. 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19 și alte 2 pentru abateri de la normele rutiere.

Angela Croitoru

Articolul precedentTransfer de bolnavi în stare gravă, din țară, la Spitalul Județean Neamț
Articolul următorŞase poliţişti de la rutieră cercetaţi pentru luare de mită
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.