0:00

Controale ITM Neamț la firmele ce dețin obiecte pirotehnice, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiLa verificările pe care inspectorii de muncă le-au derulat recent la firmele din Neamț care depozitează, transportă și vând obiecte pirotehnice au fost constatate nereguli minore. Probleme de etichetare, în special, au fost cele sancționate. În perioada decembrie 2022 – ianuarie 2023 s-a desfăşurat acţiunea de control pentru verificarea modului în care se respectă prevederile legale la comercializarea articolelor pirotehnice. Au fost controlaţi 16 agenţi economici, trei dintre aceştia fiind sancţionaţi cu avertismente contravenţionale”, a declarat Ioan Popescu, șeful Inspectoratului Teritorial de Muncă Neamț.

Obiectivul acţiunilor de control a fost identificarea şi verificarea agenţilor economici care desfăşoară activităţi de deţinere, transport, manipulare, depozitare şi comercializare a articolelor pirotehnice privind respectarea prevederilor legale în vigoare.

Inspectorii de muncă au verificat dacă deţinătorii de articole pirotehnice respectă condiţiile pentru a desfăşura aceste activităţi, mişcarea articolelor pirotehnice. S-a urmărit și dacă intrarea şi ieşirea acestora se face în baza documentelor legale, dacă depozitarea acestora este conformă, dacă nu sunt depăşite cantităţile aprobate pentru a fi depozitate, dacă articolele sunt etichetate conform legii şi au aplicate instrucţiuni de utilizare în limba română.

C.I.

Articolul precedentȘtire actualizată. Accident grav pe E85. Două victime încarcerate
Articolul următorCondamnări în dosarul droguri la colet