0:00

Controale încrucișate în spitalele din Neamț. La Piatra Neamț nimeni nu vorbește, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiReprezentanții Direcției de Sănătate Publică Sibiu au intrat în spitalele din Neamț, având ca obiectiv verificarea respectării condiţiilor de funcţionare, măsurilor privind prevenirea infecţiilor nosocomiale, evidenţa gestiunii deşeurilor periculoase și nepericuloase, respectarea normelor de curăţenie ș.a. Aceste controale vin la aproximativ o lună după ce reprezentanții DSP Neamț au avut aceleași „ordine”. „Sunt cotroale tematice încrucișate, cerute de Ministerul Sănătății, care se realizează în toată țara. Aceleași controale au fost efectuate în județ și de reprezentanții DSP Neamț, dar ele sunt binevenite în contextul în care se dorește ca rezultatele controalelor să fie prezentate cu obiectivitate. Spre exemplu, reprezentanții DSP Neamț au plecat să verifice spitalele din Brașov și Iași. Rezultatele vor fi trimise la Ministerul Sănătății”, a precizat dr. Mirela Grădinaru, purtător de cuvânt al DSP Neamț. Pe de altă parte, aceste verificări pot fi interpretate și ca niște verificări ale DSP-urilor, de către minister, încercând să se vadă astfel care instituție își ascunde „gunoaiele” mai bine sub preș și care acționează în „litera și spiritul legii”. Săptămâna trecută, au fost verificate: Spitalul ”Sf. Nicolae” din Bicaz, Spitalul ”Sf. Dimitrie” din Târgu-Neamț și Spitalul de Pneumoftiziologie Bisericani. În acest moment, inspectorii DSP Sibiu efectuează controale la Spitalul Județean de Urgență din Piatra-Neamț.

La Spitalul Județean de Urgență Piatra Neamț, transparența este opacă. Directorul Alexandru Juncu se afla la primul apel la cătăpâiul unui pacient, apoi ”într-o ședință cu o firmele” și a închis cu politețea caracteristică unui șef de instituție publică. Dr. Paula Burcă a răspuns și a spus că se va interesa, după care a refuzat să mai răspundă la telefon. Semn că ne aflăm pe un drum bun deschis de noua conducere.

În lipsa unei reacții a celor de la Spital, suntem siguri că vom avea una de la Emilia Arcan, persoana hotărâtă să facă toate lucrurile publice și să lupte, cel puțin declarativ, pentru transparență. Sau măcar de la președintele Consiliului de Administrație. Și să nu mai aflăm știrile, pardon, pe din dos.

(M.T.)

Articolul precedentUrmărit internațional – prins după 3 ani, în Spania
Articolul următor9 elevi au cântat „La mulți ani!” și apoi au fost transportați la spital
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.