Controale în spitale după scandalul infecţiilor? Deocamdată, NU!, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiMinisterul Sănătății ar putea dispune, în perioada următoare, verificarea rapoartelor întocmite de unitățile spitalicești în privinţa infecțiile nosocomiale (intraspitalicești).

Potrivit medicului Daniela Marcoci, director adjunct al DSP Neamț, la sfârșitul acestei săptămâni, reprezentații Ministerului Sănătății au făcut o instruire la care au participat și reprezentanții DSP-urilor.

Printre altele, s-a discutat și despre infecțiile nosocomiale. Acest aspect ne poate duce cu gândul la faptul că Ministerul Sănătății ar putea demara niște controale tematice pe acestă temă. Deocamdată nu a fost dată nicio dispoziție în acest sens”,a spus Marcoci.

Această măsură își are rădăcinile în noul scandal din lumea medicală care arată că o parte dintre victimele tragediei de la ”Colectiv” au murit nu din cauza arsurilor, ci din cauza nerespectării protocoalelor de dezinfecție și nerespectării procedurilor de asepsie și antisepsie.

Un medic de la Spitalul Județean de Urgență din Piatra-Neamț, sub protecția anonimatului, a spus pentru ZCH NEWS că totul pleacă de la raportările șefilor de secții din spitale care, după obiceiul moștenit din perioada comunismului, nu declară situația reală a infecțiilor nosocomiale.

Este practică proastă moștenită din comunism, pe care medicii o pun în aplicare și acum. Aceea că totul trebuie să pară perfect. Foarte greșit! Neștiind pericolul existent într-o anumită zonă a unui spital nu ai cum să știi ce măsuri de prevenție să iei”, a spus medicul.

Județul Neamț nu face nici el excepție de la exemplele negative din țară. Mai multe, AICI. (M. TEODOROF)

Articolul precedentUnic bate Craiova şi e la trei puncte de locul de play-off
Articolul următorNoutăţi în privinţa taxelor şi impozitelor locale! Ne afectează pe toţi!
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.