În ziua de 20 august, polițiștii de la Serviciul de Investigare a Criminalității Economice din cadrul IPJ Neamț, în colaborare cu cei de la Poliția municipiului Roman, au desfășurat o acțiune amplă de control în cele două piețe din Roman, în centre comerciale și în diverse magazine, cu scopul de a preveni și combate  activitățile comerciale ilicite.

Polițiștii au descoperit și indiponibilizat jucării care aveau mărci identice cu mărcile înregistrate pentru articole similare, în valoare de peste 1.600 de lei, fiind demarate cercetări sub aspectul comiterii infracţiunilor de punerea în circulaţie a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice ori similare, faptă prevăzută şi pedepsită de Legea nr. 84/1998 R”, a precizat agentul Georgiana Moșu, purtătorul de cuvânt al Poliției Neamț. ”În urma activităților desfășurate, au fost aplicate 9 sancțiuni contravenționale la Legea 12/1990 privind protejarea populației împotriva unor activități de producție, comerț sau prestări de servicii ilicite și 5 la OUG 28/1999 privind obligația operatorilor economice de a utiliza aparate de marcat electronice fiscal, fiind confiscate produse de protecție, în valoare de peste 3.700 de lei”.

În timpul controalelor, polițiștii au confiscat suma de 2.235 de lei, susceptibilă a proveni din activități comerciale ilicite, și au aplicat amenzi în valoare de 43.000 de lei, dar au acționat și pentru combaterea evaziunii fiscale în domeniul silvic. Au fost  aplicate 3 amenzi, în valoare de 8.000 de lei, și a fost confiscată cantitatea de 9,74 mc de lemn.

C.M.

 

Articolul precedentȚigări de contrabandă la Pâncești
Articolul următorAlte 52 de persoane infectate și un nou focar în Neamț. Sunt 237 cazuri noi în regiunea Nord-Est