Din cele 52 de persoane nou confirmate infectate astăzi, 21 august, în județul Neamț, jumătate provin din focarul nou apărut la Roman. Este vorba de 23 de copii și un angajat de la Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă Roman. Un medic infecționist de la Spitalul Municipal de Urgență Roman a mers azi la centru și i-a consultat pe toți cei 46 de copii cu dizabilități din centru. Copiii care au teste pozitive sunt fără simptome și rămân să fie îngrijiți și supravegheați medical în centru, fiind izolați de ceilalți copii. Focarul a fost depistat la testarea conform protocolului, care se face o dată la două săptămâni. „Copiii au fost testați toți, este și un angajat infectat din cei 17 testați. Mai sunt de prelevat probe de la câțiva salariați care revin din concedii în perioada următoare”, a declarat Radu Firăstrău, șeful DSP Neamț.

Până acum, au fost testate pozitiv 1.909 persoane din județul Neamț, iar incidența îmbolnăvirilor a ajuns astăzi la 4,04 cazuri la mia de locuitori, ceea ce înseamnă locul 12 din țară.

 

Sunt 237 cazuri noi înregistrate în regiunea Nord-Est:

-Bacău: 79 cazuri noi

-Botoșani: 4 cazuri noi

-Iași: 56 cazuri noi

-Neamț: 52 cazuri noi

-Suceava: 19 cazuri noi

-Vaslui: 27 cazuri noi

La nivel național, astăzi au fost anunțate rezultate pozitive pentru 1.392 de persoane, din prelucrarea a 25.363 de teste, din care 11.121 la cerere. În spitale sunt internați 7.303 pacienți, dintre care 497 în ATI. De ieri și până astăzi au fost înregistrate 42 de decese, dintre care patru pacienți nu mai aveau și alte boli.

Potrivit datelor oficiale, mai sunt 10.599 de persoane confirmate infectate în izolare la domiciliu, iar 5.601 de persoane se află în izolare instituționalizată. „De asemenea, 30.166 de persoane se află în carantină la domiciliu, iar în carantină instituționalizată se află 10 persoane”, mai precizează Grupul de Comunicare Strategică .

C.I.

Articolul precedentControale de amploare la comercianții din Roman, amenzi de 43.000 de lei
Articolul următorUn băiat de 15 ani, accidentat – coborât de salvamontiști, de la Dochia