Nemțenii atrași de ținuta militară trebuie să știe că este în derulare o campanie de recrutare și selectare a celor ce doresc să îndeplinească serviciul militar în rezervă, în calitate de rezervist voluntar în Armata Română. La nivel național sunt disponibile aproape 2.200 de locuri, din care pentru județul Neamț sunt 102 locuri, jumătate la Piatra Neamț și jumătate la Roman. Perioada de recrutare se încheie pe 30 iunie.

Sunt eligibile persoanele care au între 18 și cel mult 55 de ani, dacă optează pentru ofițeri, maiștri militari subofițeri, sau între 18 și 51 de ani pentru soldați și gradați profesioniști. Cei interesați trebuie să contacteze Centrul Militar Județean (CMJ) Neamț unde pot obține informații despre numărul de locuri, probele de selecție sau bareme. Doritorii au nevoie de actul de identitate, certificatul de cazier judiciar, acte de studii sau documente ce pot dovedi competențe, permisul de conducere în original și copie, precum și livretul militar în original și copie, dacă este cazul.

Continuă campania de recrutare a rezerviștilor militari, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiE bine de știut că pot accede atât cei cu pregătire militară, cât și cei fără. “La centrul militar toţi cei interesaţi vor fi informaţi cu privire la avantajele îndeplinirii serviciului militar în calitate de rezervist voluntar, etapele procesului de recrutare şi selecţie, la structurile desemnate să execute selecția, unitatea sanitară militară unde urmează să susţină examinarea medicală, precum și la unitatea militară sau centrul de instruire în care urmează să execute programul de instruire iniţială, în situația în care fac obiectul acestei instruiri, potrivit legii“, anunță CMJ Neamț.

Pentru nemțeni recrutarea are loc la Biroul informare-recrutare din cadrul CMJ Neamţ din Piatra Neamţ, strada Durăului nr. 9, luni, miercuri, joi şi vineri între orele 08:00-16:00, marţi între orele 10:00-18:00. Informaţii suplimentare se pot obţine la telefon 0233/213886, 0233/213473 int. 117, 0732/560973. Detalii sunt pe site-ul oficial al Ministerului Apărării Naţionale, www.mapn.ro. sau www.recrutare.mapn.ro sau paginile oficiale de Facebook, RecrutareMApN şi Centrul Militar Judeţean Neamţ. (G.S.)

Articolul precedentComes livrează un boiler de 41 tone pentru un mare producător din Germania
Articolul următor20 de milioane de puieți forestieri plantați de Romsilva în această primăvară
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.