0:00

Regia Națională a Pădurilor-Romsilva anunță că a încheiat campania de împăduriri de primăvară și a plantat 19,8 milioane de puieți forestieri, regenerând peste 10.500 de hectare fond forestier proprietate publică. Ținta inițială a fost depășită cu 9 procente.

“Astfel, au fost regenerate natural 7.294 hectare fond forestier și au fost regenerate prin lucrări de împăduriri 3.209 hectare, inclusiv 32 hectare de perdele forestiere, cu 332 hectare în plus față de programul campaniei de împăduriri de primăvară. Tot în cursul campaniei de împăduriri de primăvară au fost efectuate lucrări de completări pe 2.008 hectare fond forestier și lucrări de refacere a plantațiilor pe 497 hectare“, anunță Romsilva.

20 de milioane de puieți forestieri plantați de Romsilva în această primăvară, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiTrebuie spus că programul anual de regenerare a fondului forestier de stat prevede regenerarea a 13.126 de hectare fond forestier, circa 8.900 hectare prin regenerări naturale și 4.233 hectare prin regenerări artificiale, lucrări de completări curente în plantații pe 2.368 hectare și lucrări de refacere a plantațiilor afectate de calamități pe 826 de hectare. Pentru toate aceste lucrări este alocat un buget de 220,4 milioane de lei.

Numai în ultimii 5 ani, Romsilva a regenerat 72.545 hectare din fondul forestier proprietatea publică a statului, atât prin regenerări naturale, cât și prin lucrări de împădurire, plantând circa 133 milioane de puieți forestieri. Romsilva administrează 3,13 milioane de hectare păduri proprietatea publică a statului, circa 48% din pădurile țării, și asigură servicii silvice pentru circa un milion de hectare de pădure aflate în alte forme de proprietate. Administrează și 22 de parcuri naționale și 12 herghelii de stat. 80 de procente din totalul pădurilor proprietatea publică a statului dețin certificarea managementului forestier în standardul internaținal.

(G.S.)

Articolul precedentContinuă campania de recrutare a rezerviștilor militari
Articolul următorA cărat gunoiul, cu camioneta, în Gara Veche. Poliţiştii locali l-au „răsplătit” cu o amendă
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.