0:00

Container incendiat la Târgu Neamţ, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiUn container ce face parte dintr-un modul suprateran de pe str. Ştefan cel Mare, mai exact din faţa blocului de nefamilişti, a luat foc în după amiaza de sâmbătă, 14 decembrie.

Nu se ştie încă cine a provocat focul, dar Mihail Florea, responsabilul societăţii Rossal ne-a oferit câteva precizări: „Sâmbătă, s-a dat foc unui modul de pe str. Ştefan cel Mare şi au venit pompierii. Dar şi la Urecheni, acum o săptămână s-au dat foc la două containere de plastic, pentru deşeuri reciclabile. Containerele de la Urecheni au ars integral. Dacă nu veneau pompierii lua foc tot modulul. Un container costă 2.000 de lei. Am fost sunat de către Poliţia Locală şi m-a anunţat de incendiu. Dacă ar fi luat foc toate containerele din acel modul suprateran nu mai aveai ce face cu modulul. Fiind sezon de iarnă mă gândesc că incendiile au fost provocate de la jar, de la o ţigară sau poate a fost chiar cineva rău intenţionat, care se răzbună că în aceste module supraterane nu mai poţi scormoni”.

„Am fost primii care am acţionat la acel incident, după care implicit au venit şi cei de la ISU şi au stins focul. Am fost cu domnul viceprimar să evaluăm pagubele, nu sunt mari, pentru că focul a acţionat în interiorul containerului. Focul s-a iscat la ora 17,40. Din declaraţiile unor martori s-ar presupune că focul a fost provocat de către nişte copii de etnie romă. În cazuri de distrugere doar Poliţia Naţională cercetează”, ne-a declarat şi Florin Tofan, şeful Poliţiei Locale.

Unul dintre chiriaşii care locuieşte în blocul ANL de lângă blocul de nefamilişti s-a arătat revoltat de incendiul din container: „Păcat de aceste containere, care era necesare oraşului nostru, mai ales că prin aceste module supraterane ţiganii sunt împiedicaţi să scormonească în gunoaie. Din păcate, am observat aproape zilnic ţigani care vin pe la aceste module şi încearcă să intre în ele, pentru a căuta în gunoaie. Ar trebui să păstrăm aceste bunuri ale oraşului nostru şi să nu ne batem joc de banul public. Cei care sunr prinşi că distrug aceste containere trebuie aspru sancţionaţi de către autorităţi”.

C.T. STURZU

Articolul precedentFOTO: Accident grav. Șoferului i s-a făcut rău și s-a izbit cu mașina într-un hidrant și de gardul metalic al unei case
Articolul următorFOTO: Un localnic din Poiana Largului a murit pe loc, după ce a traversat neregulamentar
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.