reclama autocenter

Constantinescu a fost cel mai periculos atacant

Constantinescu, fostul căpitan al Ceahlăului, are cele mari șanse de prelua din nou banderola de la Bojan Golubovic, dacă acesta va alege să plece din această iarnă la Beitar Ierusalim. Constantinescu crede că rezultatele obținute în ultimele 4 etape, nu arată adevărata față a echipei pietrene, al cărui joc s-a schimbat din vara anului trecut.

”Pot să spun că nu ne prieşte frigul. La Brașov a fost un meci dificil, iar în ceea ce priveşte starea gazonului, nici nu vreau să comentez, de când joc fotbal nu am întâlnit asemenea gazon. Îmi pare rău că am încheiat anul cu o înfrângere, îmi pare rău că m-am accidentat, dar revin cu bine, la reunirea lotului. Ne pare rău de eşec şi de ultimele rezultate dar, dacă stăm şi analizăm per total, a fost un an bun, pentru că am terminat turul pe locul şase, s-au mai jucat şi aceste două etape din retur. Per ansamblu eu spun că este un final de an sau un tur muncit, meritat şi un loc care, dacă era la început de campionat, nu se ştia dacă terminam pe această poziţie. Suntem mulţumiţi, sau eu cel puţin eu sunt mulţumit pentru sezonul acesta, mi-am făcut de fiecare dată datoria de câte ori s-a apelat la mine, îmi doresc în continuare să fiu sănătos şi să rămân la Ceahlăul dacă se va dori acest lucru”, își dorește mijlocașul ofensiv al Ceahlăului.

Constantinescu este în ultimele 6 luni de contract cu formația pietreană, dar se consideră un jucător profesionist. Eu îmi fac treaba în continuare, nu contează că sunt un ultimele şase luni de contract, dacă se va dori rămânerea mea la echipă, sigur voi avea o întâlnire cu domnul Ştefan. Aştept, nu depinde de mine, eu sunt deschis”, precizează Marian Constantinescu.

Constantinescu comparat cu Materazzi

Și-a recăpătat zâmbetul la Piatra Neamț

Fostul căpitan al Ceahlăului spune că echipa pietreană este în grafic, astfel încât locul nouă pe care se situează Ceahlăul este unul normal. ”La început de campionat ni s-a spus, locurile unu-zece, suntem în grafic, normal, ne dorim mai mult, vrem cu toţii altceva, dar trebuie să fim conştienţi de ceea ce putem, de ce lot avem şi să ne pregătim bine acum în iarnă şi să începem bine ce a mai rămas de jucat din acest început de retur”, mai spune mijlocașul echipei pietrene.

Constantinescu locuiește în Brașov, dar spune că și-a redobândit zâmbetul la Piatra Neamț. Mă simt foarte bine aici, mulţumesc tuturor celor din Piatra Neamţ pentru aprecieri. Am întâlnit aici, în Moldova, nişte oameni buni. Pot să spun că şi acum, prin problemele stomatologice pe care le-am avut în anii precedenţi, am găsit aici o clinică unde mi-am reparat toată dantura. Le mulţumesc oamenilor de acolo, pentru tot ceea ce au făcut pentru mine şi pentru zâmbetul pe care mi l-au readus, pot să zic că zâmbesc altcumva şi nu mai am dureri de măsele, deoarece este foarte important pentru un fotbalist să nu aibă dureri de măsele pentru că de acolo pleacă totul. Încă o dată le mulţumesc şi tuturor celor care mă apreciază din acest oraş. Eu îmi doresc în continuare să rămân aici şi vom vedea”, mărturistește Constantinescu.

Realizările din ultimii ani l-au găsit pe mijlocaș înregimentat la formația pietreană cu care a jucat și în liga secundă. Cele mai mari emoții le-a trăit în sezonul trecut, când Ceahlăul a jucat meciul decisiv pentru rămânerea în Liga I, cu CSMS Iași, la Piatra Neamț, iar echipa pietreană s-a salvat de la retrogradare, grație golului marcat de Bojan Golubovic, actualul căpitan.

”Îmi doresc prelungirea contractului cu Ceahlăul Piatra Neamţ. În primul rând vreau să fim cu toţii sănătoşi! Cu siguranţă anul acesta Ceahlăul nu se mai bate la retrogradare. Ne-am dori cu toţii o clasare cât mai bună, dacă putem să prindem şi un loc de Cupa UEFA ar fi ideal. Dar, important e să rămânem cu picioarele pe pământ, să muncim şi să ne vedem lungul nasului”, crede Marian Constantinescu.

Perspective pentru 2014

Marian Constantinescu prefără să rămână muncitor în teren. De fapt, mijlocașul crede că tot cea a realizat până în acest moment a fost prin muncă. Mijlocașul Ceahlăului spune că își dorește ca publicul să vină în număr mare pe stadion și să-I susțină.

”Mai degrabă cred că vorbele mele sunt în teren pentru tot ceea ce am făcut până acum şi cred, prin evoluţiile mele, am reuşit să îi mulţumesc şi îmi doresc în continuare să fie alături de mine, de echipă, şi să rămână nişte oameni calzi, aşa cum i-am cunoscut până acum aici în Moldova”, a mai spus Constatinescu.

Cât privește campionatul și echipa favorită la câștigarea lui, mijlocașul Ceahlăului susține că prima șansă o are actual campioană Steaua București. ”Cred că este totuşi un campionat echilibrat. Peste tot se traversează o perioadă grea financiară. La Ceahlăul suntem cât de cât ok, înţelegem, e omenesc. Din punctul meu de vedere le văd pe aceste trei mari echipe, Steaua, Petrolul şi Astra care se bat. Dar, prima şansă o are Steaua pentru că are un lot mai omogen, mai bun, e campioana României. Eu spun că tot ei vor câştiga acest campionat”, crede Marian Constantinescu.

Cristi SOROCEANU

Golubovic si Constantinescu

Cifrele lui Marian Constantinescu

  • 32 de ani (născut pe 8 august 1981),
  • 2010 – anul în care s-a transferat la Ceahlăul,
  • 83 – meciuri jucate sub culorile formației pietrene,
  • 18 – goluri marcate pentru Ceahlăul (cele mai multe din carieră)
Articolul precedentNepăsare criminală în Neamţ / Școli fără asigurare
Articolul următorSportul nemțean în presă și arhive