0:00

Consilier local din Neamţ declarat incompatibil, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiViorel Constantin, consilier local al comunei Borlești, județul Neamț, a fost declarat în incompatibilitate de către Agenţia Naţională de Integritate, se precizează într-un comunicat de presă al instituţiei citate.

ANI consideră că „În perioada exercitării mandatelor de consilier local, S.C. CONSTANTIN LIBRAR PREST S.R.L. (societate comercială în cadrul căreia persoana evaluată deține calitatea de asociat în solidar cu soția sa care, în plus, deține și funcția de administrator al societății) a emis facturi fiscale în cuantum de 21.478,35 Lei către Primăria Comunei Borlești (acte justificative pentru vânzarea / cumpărarea de produse și / sau servicii, respectiv înscrisuri sub semnătură privată, prin care se constată executarea unor operațiuni comerciale), obiectul tranzacției între societatea comercială și primărie fiind furnizarea de produse alimentare și non-alimentare, încălcând, astfel, dispozițiile art. 90, alin. (1) și (2) din Legea nr. 161/2003.

Consilierul Viorel Constantin a fost informat despre declanșarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum și drepturile de care beneficiază – de a fi asistat sau reprezentat de un avocat și de a prezenta date sau informații pe care le consideră necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris, mai precizează Agenţia Naţională de Integritate. (ZCH NEWS)

Detalii, aici.

Articolul precedentFC Ceahlăul la prima victorie! Salariile promise în septembrie!
Articolul următorŞOCANT! Deget de om în punga cu carne tocată! Ancheta e în derulare!
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.