0:00

Conf. univ. dr. Gheorghe Niculescu susține o conferință la Muzeul de Artă din Piatra Neamț pe tema investigării bunurilor de patrimoniu cultural, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiComplexul Muzeal Neamț organizează o nouă întâlnire în cadrul proiectului cultural științific „Conferințele CMNN”.

Conf. univ. dr. Gheorghe Niculescu va susține la Muzeul de Artă din Piatra Neamț joi, 18 aprilie, conferința „Aspecte moderne ale investigării bunurilor de patrimoniu cultural

Un comunicat emis de organizatori oferă mai multe amănunte privind acest eveniment.

„Conferința Aspecte moderne ale investigării bunurilor de patrimoniu cultural” susținută de conf. univ. dr. Gheorghe Niculescu aduce în atenția publicului stadiul actual al cercetării patrimoniului muzeal, atât în țară, cât și în străinătate, oferind exemple reprezentative de rezultate obținute pe diverse artefacte și opere de artă, prin aplicarea unor tehnici de analiză neinvazive (…).

Conf. univ. dr. Gheorghe Niculescu a contribuit semnificativ la obținerea unor rezultate de referință în ceea ce privește investigarea bunurilor culturale prin aplicarea unor metode moderne de analiză. A elaborat peste 60 de lucrări de specialitate, a participat la conferințe internaționale /naționale, simpozioane naționale, dar activitatea de cercetare științifică a fost remarcată în special prin participarea la proiecte de conservare – restaurare, din care amintim: SICBR – Strategie integrată de cercetare a stării de conservare a unor biserici rupestre în vederea restaurării și punerii în valoare. Studiu de caz: Corbii de Piatra (2007-2010); PATRIPICT – Autentificare artă sacră pentru asigurarea viabilității comunitare (2007 – 2010); PEL-RESTAURO – Tehnologii durabile de conservare si restaurare a obiectelor de patrimoniu din piele pentru asigurarea viabilității moștenirii culturale la nivel comunitar (2007 – 2010); ROMANIT – Prestigiu și Putere”.

A.C.

Articolul precedentMugur Cozmanciuc, deputat PNL: „Am participat la lucrările celei de-a doua părți a sesiunii ordinare 2024 a Adunării Parlamentare a Consiliului Europei”
Articolul următorConsilierii locali PNL Adrian Jucan și Mihai Trofin vin la Cafeaua de dimineață
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.