Echipa de inspectorii sanitari de la Direcția de Sănătate Publică (DSP) Sibiu a fost în control, zilele acestea, la Spitalul Municipal de Urgență (SMU) Roman. Oricât de pregătit a fost spitalul pentru acest control, unul extrem de exigent după cum spun toți cei care îi cunosc de acum doi ani pe inspectorii sibieni, care nu lasă nici un centrimetru pătrat neverificat, se pare că au ieșit scântei și de-această dată.

Dar, pentru ca cei 200.000 de locuitori din municipiul Roman și din cele 28 de comune, arondați serviciilor medicale oferite de SMU Roman, să poată fi informați cu privire la problemele existente în această unitate sanitară mai trebuie așteptat. „Perioada de control se încheie la 30 martie, după această dată vom putea spune ce s-a constatat și ce recomandări s-au făcut. Vrem să informăm, nu să dezinformăm”, a declarat dr. Maria Andrici, managerul interimar al spitalului romașcan.

Despre problemele de la Spitalul Roman am scris AICI şi AICI. Rămâne de văzut ce a găsit în plus DSP Sibiu, dacă (măcar) dezinfecția și curățenia se fac ca la carte în toate secțiile, inclusiv ATI și Chirurgie infantilă, dacă în secția Recuperare s-a făcut măcar o igienizare, dacă infecțiile nosocomiale sunt urmărite și raportate. (C.I.)

Articolul precedentSalvamontiștii avertizează: vor fi -17 grade în Ceahlău
Articolul următorANL pentru medici la Piatra Neamţ
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.