roman ct miron costinProfesoara Ana Maria Zăloagă, directoarea Colegiului Tehnic „Miron Costin” din Roman, a precizat, pentru ZCH NEWS, că este siderată de informația care a apărut în presă referitoare la elevul care a fost transportat la spitalul din Roman pe motiv că ar fi consumat etnobotanice. Aceasta a spus că, până la sosirea medicilor de la Serviciul Județean de Ambulanță (SJA), elevul ar fi apucat să-i spună că nu a mâncat nimic și că băuse 4 cafele. Mai mult, după o tomografie făcută pacientului, la spitalul din Roman, s-a descoperit că acesta are o infecție, fapt pentru care a rămas internat la secția ORL.

Am încercat să aflăm ce s-a întâmplat, pentru că am rămas siderați de ceea ce a apărut în presă. De la Compartimentul de Primiri Urgențe a Spitalului Roman ni s-a spus că elevul a fost diagnosticat cu sindrom confuzional. Încă nu aveau rezultatele de sânge. Apoi am fost informați că elevul a rămas internat la ORL, deoarece, după tomografie s-a stabilit că elevul are otomastoidită (infecție la ureche – n.r.). Nu știu cum au ajuns medicii de la Serviciul de Ambulanță la acest diagnostic”, a spus profesoara Zăloagă.

Potrivit Mihaelei Olaru, asistenta șefă a SJA Neamț, medicul care a pus diagnosticul s-ar fi luat după simptomele specifice intoxicației cu etnobotanice. Cu toate acestea, asistenta șefă a ținut să precizeze că diagnosticul este unul prezumtiv, iar diagnosticul final este dat de medicii de la spitalul din Roman. (M. TEODOROF; FOTO: Ziarul de Roman)

Articolul precedentFetele de la HCM Roman – hotărâte să se califice în optimile Cupei EHF
Articolul următorFiscul nemțean a executat de 101 milioane de lei
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.