La o zi după avaria care a afectat din nou cea mai mare parte a municipiului Piatra Neamţ, directorul companiei Apa Serv vine cu explicaţii.
„În legătură cu intervenţia de pe strada Petru Rareş, din 7 aprilie, trebuie precizat faptul că, faţă de ce s-a programat iniţial, situaţia a fost diferită, pentru că au apărut probleme în intervenţie şi deranjul a fost mai mare decât am estimat. Iniţial, ştiam că sunt două avarii – una în dreptul terenului de sport de la Liceul Petru Rareş şi alta în faţă la fostul magazin Dacri. La Dacri, chiar dacă iniţial nu părea să fie o problemă gravă, s-a stabilit că erau, de fapt, infiltraţii masive, ce puteau duce la prăbuşirea trotuarului. În loc de două spărturi, când am săpat, am constatat că sunt cinci – două la Petru Rareş şi trei la Dacri”, a declarat Cătălin Dughir, directorul Apa Serv.
Şase avarii la final, în loc de două
Chiar dacă de avaria de pe Petru Rareş se ştia de ceva timp, şeful companiei de apă spune că nu s-a putut interveni mai repede pentru că era imediat după avaria pe Petru Movilă şi trebuia sistată din nou furnizarea apei potabile către populaţie. Totodată, lucrările din 7 aprilie au început, iniţial, fără a se sista presiunea la apă, pentru a nu afecta populaţia, dar, pentru că acest lucru nu a fost posibil, s-a ales varianta de urgenţă – scăderea presiunii apei în reţea.
„Între timp, a mai apărut o avarie vizavi de Poliţie, în faţa Liceului Calistrat Hogaş, pe care am fost nevoiţi să intervenim imediat cu echipa care terminase intervenţia de la Rareş. Astfel, dacă iniţial credeam că sunt două spărturi, la final s-a intervenit la şase spărturi. Nici cu aparatura nu poţi să depistezi totul la milimetru. Abia când sapi, vezi ce e acolo şi trebuie să iei măsurile necesare. Distanţa între spărturile de la Dacri era de 30-40 cm, de exemplu”, a adăugat Cătălin Dughir. (Andreea AMARIEI)
Cât despre “calitatea” reţelei de apă din Piatra Neamţ, puteţi lectura AICI.