0:00

În dosarul Scorseze, îndelung mediatizat la vremea sa în presa locală şi naţională, contabilul Ioan Răchieru, 63 de ani, unul dintre cei doi condamnaţi definitiv la o pedeapsă cu închisoarea de 6 ani şi 2 luni, cere revizuirea dosarului.

Cererea de revizuire depusă ieri, 3 ianuarie, vizează infracţiunea de constituire de grup infracţional organizat pentru care Răchieru a fost cercetat de DIICOT, alături de Liviu Ciobanu, şi unul din capetele de acuzare pentru care a fost condamnat. La Tribunalul Neamţ a fost deschis acum un nou dosar, în baza cererii de revizuire, prima înfăţişare în noul proces urmând să aibă loc pe 2 februarie, la ora 10,00.

Ionel Rachieru a fost condamnat pentru că a emis facturi fictive, în numele societăţii Scorseze Security International SRL București (patronată de Nicolae Lucian Mursez), în perioada octombrie 2011-ianuarie 2012, pentru ca firma să nu plătească contribuţiile la bugetul de stat, creând un prejudiciu de aproape 150.000 de lei. În perioada mai- octombrie 2014 a emis alte facturi fictive prin care firma din Bucureşti a dat o gaură la bugetul statului de peste 3 milioane de lei. Facturile vizau scăderea artificială a bazei de impozitare.

Detalii despre cazul Scorseze găsiţi aici .

Angela Croitoru

 

Articolul precedentS-a dublat numărul de cazuri Covid-19 într-o singură zi
Articolul următorPanică într-un bloc din Iaşi din cauza unui incendiu produs de instalaţia de pom