reclama autocenter

Poliția Neamț a redeschis „sezonul” concursurilor pentru ocuparea funcțiilor încă vacante de șefi de servicii. Primul pe listă este Serviciul Criminalistic, dar urmează imediat Serviciul de Ordine Publică și Serviciul de Investigare a Criminalității Economice.

Funcția abia scoasă la concurs, vacantă după pensionarea comisarului șef Gabriel Nacu, se adresează unui segment foarte îngust de ofițeri, chiar dacă din punct de vedere al pregătirii de bază paleta este generoasă și include de la matematică și științe ale naturii, științe militare, informații și ordine publică, inginerie electronică și telecomunicații, până la inginerie de armament, rachete și muniții, sau științe biologice. La fel de generoasă este lista domeniilor în care viitorii candidați au studii de master, însă sita devine foarte deasă la cerințele specifice: deţinerea/obţinerea autorizaţiei de acces la informaţii clasificate secret de stat, nivel secret; vechime în MAI de 7 ani; calitatea de expert criminalist; 3 ani vechime în specialitatea structurii pentru care se organizează concurs și 2 ani vechime în specialitatea studiilor necesare exercitării funcţiei. Calitatea de expert criminalist este deținută, în momentul de față, de doar 5 ofițeri din tot inspectoratul, așa că bătălia pentru șefia serviciului va fi cât se poate de „internă”.

Concursul va avea loc la sediul IPJ Neamț, în ziua de 11 mai 2017 (interviu pe subiecte profesionale), iar ultima zi de înscriere este 25 aprilie, ora 14:00. (C.M.)

Articolul precedentACTUALIZARE LIGA A IV-A: Mai multe rezultate la „masa verde” decât pe teren!
Articolul următor120 de profesori susțin joi Definitivatul în Neamț
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.