0:00

Emoții pentru cei 64 de profesori care s-au înscris în a doua rundă de concurs pentru cele 52 funcții de conducere rămase vacante în școlile din Neamț, după prima etapă. Sunt 35 posturi de directori și 17 de directori adjuncți libere.

Concurență în Neamț: 64 profesori înscriși pe 52 funcții de conducere de școli susțin testul scris vineri, 18 februarie, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiMîine, 18 februarie, are loc proba scrisă, găzduită la Colegiul Tehnic „Gheorghe Cartianu” Piatra-Neamț. Sunt puse la dispoziție 4 săli de clasă, cu sisteme de supraveghere audio-video și există stabiliți supraveghetorii și responsabilii de săli. „Avem 14 supraveghetori, trași la sorți astăzi, pentru cele 4 săli de examen, plus 4 de rezervă. Avem și lista de observatori, sunt reprezentanți din toate categoriile: părinți, elevi, sindicate, de la Camera de Comerț, de la episcopie. Ne-am organizat așa încât să nu existe timpi morți și să fructificăm orice pas, conform regulamentului”, a declarat inspectorul școlar general adjunct Dana Lăcrămioara Păiuș, președinta comisiei de organizare a concursului. Regulamentul mai stabilește ca supraveghetorii să nu aibă nici o tangență cu subiectele, nici măcar la multiplicarea acestora. Testele grilă se corectează imediat după încheierea timpului alocat și rezultatele se publică în aceeași zi. Contestațiile se pot depune începând din 18 februarie și până pe 19 februarie, sâmbătă. Notele finale se publică cel târziu pe 22 februarie.

Și la această etapă există o probă scrisă specială pentru cei care din cauza Covidului nu pot participa mâine la scris. Până astăzi nu s-au înregistrat astfel de situații. „Ultimul termen pentru anunțarea imposibilității de a susține testul grilă este astăzi, până la miezul nopții. Deocamdată, nu s-au anunțat astfel de situații”, a precizat prof. Dana Lăcrămioara Păiuș.

Intrarea în centrul de examen de la „Gheorghe Cartianu” se va face între orele 8-8.45, iar candidații trebuie să aibă asupra lor doar buletinul de identitate și un pix de culoare albastră sau neagră care nu se șterge. Proba scrisă începe la ora 10 și va dura maxim 120 de minute, potrivit regulilor transmise de Ministerul Educației și anunțate de inspectorul școlar general Mihai Obreja. Testele grilă se corectează imediat după încheierea timpului alocat și rezultatele se publică în aceeași zi. Contestațiile se pot depune începând din 18 februarie și până pe 19 februarie, sâmbătă. Notele finale se publică cel târziu pe 22 februarie.

După proba scrisă specială, din 4 martie și încheierea procedurii cu opțiunile, se constituie comisiile pentru interviu, în perioada 9-10 martie, la data de 14 martie se publică graficul pentru interviuri și proba efectivă se derulează în perioada 16-25 martie. După contestații și verificări, în data de 29 martie se afișează notele finale din concurs. A doua zi, pe 30 martie, candidații admiși pe mai multe funcții trebuie să-și aleagă o funcție și o școală, iar pe 31 martie se validează rezultatele.

În fine, ultima etapă, din data de 4 aprilie, este emiterea deciziilor de numire, noii directori și directori adjuncți preluându-și atribuțiile începând cu data de 19 aprilie 2022.

C.I.

Articolul precedentTraficanţi de minori din Bacău, arestaţi preventiv / Victimă a fost o fetiţă de 13 ani!
Articolul următorLiberalul Adrian Ciobanu este noul subprefect al județului Neamț