pietricica turism

Sâmbătă și duminică, romașcanii sunt invitați la concertele organizate de autorități în centrul municipiului. Pepe și formația Proconsul sunt așteptați la Roman duminică seară, iar toată ziua de sâmbătă este dedicată tinerilor.

Sâmbătă, de la orele 10, liceenii sunt așteptați la Crosul municipiului, ştafetă pe echipe 4 x 900 m mixt. De la orele 15, elevii se vor întoarce în centrul orașului pentru parada costumelor de epocă și concursul de scenete istorice. De la ora 17, va avea loc spectacolul susținut de tinere speranţe din municipiul Roman – soliști și formații artistice de la școlile și liceele romașcane, precum și invitați de la Colegiul Național ”Ana Aslan” din Timișoara, Trupa Areti, Trupa Mini-Areti, Formații de la Clubul Copiilor Roman, Trupa Lucky Dance, Trupa Do-Mi-Dance și Trupa Dance Art.

Duminică, de la ora 10, Muzeul de istorie va găzdui ediția a V-a a simpozionului ”Dascăli romașcani de altădată”. Seara, de la orele 19, este programat spectacolul de muzică ușoară. În deschidere va cânta câștigătorul concursului organizat în cadrul Spectacolului de talente locale. Apoi, pe scenă va urca și trupa Jackpot, din a cărui componență face parte și Aldo Pellegrini, fostul vicepreședinte al Consiliului Județean. Romașcanii sunt așteaptați și la concertele oferite de Pepe & Band și Proconsul. (C. MATEI)