Alexandru a ajuns aseară la Centrul de arși al Grand Hôpital de Charleroi, Bruxelles, fiind preluat în grijă de echipa medicală de aici.

La Bruxelles, comunitatea românilor s-a organizat pentru a strânge haine, alimente, bani și să-i găsească o locuință lui Ionel Băiașu, tatăl lui Alexandru, pe perioada cât acesta va sta aproape de fiul său. Banii sunt adunați în contul comunității românești din Belgia, Rombel, cu mențiunea ”Donație pentru Alexandru Băiașu”.

Cornel Radu-Loghin, care trăiește la Bruxelles, a început de astăzi, 2 noiembrie, o campanie pe Facebook pentru găsirea unei locuințe pentru Ionel Băiașu, cât mai apropiată de Spitalul Charleroi: ”Cautam cazare in Charleroi, cat mai aproape de Grand Hôpital De Charleroi – I.m.t.r., Rue de Villers 1, 6280 Loverval, Belgium! Aceasta cerere este pentru tatal lui Alexandru Băiașu, tanarul de 29 de ani, victima a incendiului din Piatra Neamt, transferat ieri la acest spital. In acest moment, domnul Ionel Băiașu a primit o camera la subsolul spitalului, o camera folosita de medicii de garda, dar este o solutie temporara. Va trebui sa fie acolo, alaturi de Alexandru, saptamani bune de acum inainte… Aici sunt detalii despre modul cum puteti ajuta si in alt fel aceasta familie greu incercata:

Donatiile pot fi facute in contul:

ROMBEL – Communauté roumaine en Belgique asbl

Clos du Parnasse no. 11F, 1050 Bruxelles

ING BANK Belgium, Swift BBRUBEBB

Cont: BE94 3631 3450 7314

cu mențiunea: Donatie Alexandru Baiasu – Piatra-Neamt

Vom publica periodic ce donatii s-au facut, cu pastrarea confidentialitatii datelor personale a donatorilor”.

Între timp, potrivit declarațiilor ministrului Sorina Pintea, citate de presa centrală, Alexandru Băiașu nu a putut fi operat aseară. ”Şansele sunt 50-50. Nu a putut fi operat, doar curăţate plăgile, pentru că starea lui este foarte gravă. Dar medicul care îl ţine sub observaţie este optimist în ceea ce îl priveşte, deşi starea lui este foarte gravă”, a declarat ministrul Sănătății, răspunzând unei întrebări pe acest subiect, în această dimineață, când efectuează o vizită de lucru în Sibiu. (ZCH News)

Articolul precedentL3 CSM Ceahlăul câştigă la Fălticeni şi urcă pe 6 * Rezultate * Clasament
Articolul următor50.000 de lei de la primărie pentru oamenii afectați de explozia din 31 octombrie
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.