Federația Sanitas se declară public îngrijorată de salarizarea unor categorii de personal din Sănătate și Asistență socială și parcă ar vrea să iasă la luptă. Doar parcă.

Eva Ungureanu, liderul Sanitas Neamț, s-a întors de la Consiliul Național al Federației Sanitas cu o declarație publică pe acest subiect.

Comunicatul de presă transmis astăzi, 26 octombrie 2018, se dorește a fi o replică la mesajul politic pe aceeași temă: ”Consiliul Național al Federației SANITAS din România ia act, cu îngrijorare, de declarațiile din ultimele zile, aparținând diferitelor formațiuni politice parlamentare și unor reprezentanți ai Guvernului, cu privire la posibila neaplicare a prevederilor Legii salarizării nr. 153/2017 începând cu 1 ianuarie 2019. Considerăm inacceptabil ca o serie de categorii profesionale din Sănătate și Asistență socială – precum biologi, farmaciști, infirmieri, brancardieri, kinetoterapeuți, personal TESA etc. – să nu beneficieze de creșterile salariale legale, în condițiile în care, pe parcursul anului 2018, aceștia au fost deja supuși unor discriminări față de colegii lor – asistenți medicali și medici”.

Comunicatul se încheie ultimativ, solicitând factorilor de decizie ”o declarație publică completă”. (C.I.)

Comunicatul integral:

https://zch.ro/wp-content/uploads/2018/10/10_25_2018_Comunicat_presa_Consiliul_National_salarizare.pdf

Articolul precedentPrimarul de Iași, autostrada și minciunile Ministerului Transporturilor
Articolul următorPreședinta Tribunalului Neamț – primul magistrat care a semnat pentru susținerea procurorului general
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.