Comunicat de presă. Ședință CJSU pentru asigurarea funcționalității adăposturilor de protecție civilă, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiPrefectul Vasile-Adrian Niță a coordonat astăzi, 24 octombrie, ședința Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, în cadrul căreia s-au aprobat măsurile care trebuie aplicate în vederea aducerii în stare de operativitate a adăposturilor de protecție civilă din județ.

Până la sfârșitul lunii viitoare, primarii unităților administrativ-teritoriale care dețin astfel de spații trebuie să identifice soluțiile pentru remedierea de urgență a deficiențelor identificate în urma verificărilor efectuate de către reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Petrodava“ și ai primăriilor, în ultima perioadă. Tot astăzi s-a stabilit că data de 15 noiembrie este termenul limită până la care primăriile trebuie să estimeze necesarul de fonduri financiare pentru operaționalizarea adăposturilor de protecție civilă și înaintarea sau centralizarea solicitărilor la nivelul Secretariatului Tehnic Permanent al CJSU, în vederea efectuării demersurilor legale necesare pentru prevederea și asigurarea acestora.

Comunicat de presă. Ședință CJSU pentru asigurarea funcționalității adăposturilor de protecție civilă, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiDupă realizarea fiecărei acțiuni care vizează reabilitarea adăposturilor de protecție civilă, primarii vor anunța CJSU. De asemenea, până la finele acestei luni, primarii trebuie să asigure marcarea tuturor adăposturilor de protecție civilă puse la dispoziția populației civile cu semnul distinctiv. Tot ei trebuie să actualizeze în permanență evidența acestor spații la nivelul județului Neamț, având în vedere caracterul dinamic al acesteia, pentru că apar astfel de adăposturi noi, iar dintre cele existente, care au diverse deficiențe, odată cu trecerea timpului se reabilitează și devin funcționale“, a declarat prefectul Vasile-Adrian Niță.

În județul Neamț există 72 de adăposturi de protecție civilă, 57 regăsindu-se în administrarea primăriilor și 15 în fondul privat, la operatori economici și proprietari de imobile.

Comunicat de presă Prefectura Neamț

Articolul precedentVideo. Lucrări în desfășurare pe str. Mihai Viteazu din Piatra Neamț
Articolul următorȘtire actualizată. Bebeluș de 4 zile dus cu elicopterul la Iași
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.