0:00

Știre actualizată. Bebeluș de 4 zile dus cu elicopterul la Iași, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiActualizare 25 octombrie: Dr. Alina Belu, directorul Spitalului Clinic de Urgenţă pentru Copii Sfânta Maria din Iaşi a precizat în legătură cu acest caz: „Pacientul este cu diagnostic de Enterocolita neonatală, internat ATI, stabil hemodinamic. Nu s-a efectuat intervenție chirurgicală. Conduita terapeutică este decisă de medicul chirurg (medicul curant al pacientului) în funcție de patologie și evolutia pacientului. În acest moment se aplică tratamentul maximal indicat în această patologie”.

Știre inițială: Un nou-născut de numai 4 zile a fost transportat astăzi, 24 octombrie, cu elicpterul SMURD la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii “Sfânta Maria” din Iași, în încercarea de a-i salva viața.

Micuțul are probleme grave intestinale și nu poate fi alimentat, medicii din secția Neonatologie a Spitalului Județean de Urgență (SJU) Piatra-Neamț luând decizia să-l transfere la unitatea medicală din Iași, pentru o intervenție chirurgicală delicată. “Este născut prematur, la 36 de săptămâni, cu 2540 de grame la naștere. Mămica are 16 ani, este la prima ei sarcină, dar nu a fost la vreun consult ginecologic”, potrivit informațiilor furnizate de Alexandru Filimon, managerul SJU Piatra-Neamț.

Vom reveni cu detalii.

(A.C.)

Articolul precedentComunicat de presă. Ședință CJSU pentru asigurarea funcționalității adăposturilor de protecție civilă
Articolul următorPietrean reținut după ce a devalizat carduri sociale din mai multe județe
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.