0:00

Comunicat de presă RIFIL SA, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiSC RIFIL SA, companie fondată cu pasiune și dăruire în 1973, cu o moștenire de 50 de ani de experiență în industria de fire și fibre sintetice și o echipă de peste 700 de angajați, care își desfășoară activitatea în patru județe, se află astăzi în fața unor provocări fără precedent.

Situația economică, atât la nivel național, cât și internațional, ne-a afectat profund. Din luna ianuarie până în luna mai a acestui an s-a înregistrat o scădere dramatică a comenzilor de fire și fibre în întreaga lume. Această situație este consecința directă a unei serii de factori, printre care războiul din Ucraina, o piață importantă pentru sectorul textil, creșterea costurilor cu utilitățile și o atenție mai mare a consumatorilor față de cheltuielile cu bunuri neprimare, precum îmbrăcăminte și mobilier. În plus, frenezia aprovizionării post-Covid a dus la saturarea depozitelor, provocând o scădere bruscă a vânzărilor.

În ciuda primelor semne, ne-am păstrat încrederea în puterea echipei noastre și în calitatea produselor. Am lucrat neobosit pentru a avea stocuri în așteptarea sezonului tradițional de iarnă, care începe în septembrie. Cu toate acestea, în lunile următoare, din iunie până în octombrie, scăderea comenzilor din sector a continuat într-un ritm alarmant, iar depozitul nostru s-a umplut cu fire.

După ce am epuizat orice soluție posibilă și am dedicat eforturi maxime pentru a ne proteja echipa și compania, suntem nevoiți să ne reducem la minimum capacitățile de producție. Din păcate, acest lucru vine odată cu decizia dureroasă de a trebui să concediem temporar unii dintre angajații noștri.

Această situație este fără precedent, nu doar pentru compania noastră, ci pentru întreaga industrie textilă. Rifil este pe deplin conștient de importanța resurselor umane și se angajează să facă tot posibilul pentru reintegrarea acestor angajați de îndată ce circumstanțele o permit.

În ciuda provocărilor actuale, avem speranță profundă și încredere într-o recuperare imediată. Avem încredere că, în timp, vom putea relua producția la capacitate maximă și vom reangaja toți angajații noștri. Vom continua să lucrăm neobosit pentru a oferi clienților noștri cele mai bune fire, păstrându-ne vie tradiția și pasiunea pentru industria textilă.

Vă mulțumim pentru sprijinul și înțelegerea dumneavoastră continuă în aceste momente dificile. Povestea lui Rifil este una a rezilienței și, împreună, vom face față acestei provocări cu speranța unui viitor strălucit.

Director Executiv

Olmo Falco

Articolul precedentMara Calista, deputat PNL de Neamț: „Venim în sprijinul mamelor minore”
Articolul următorVIDEO. Scandal la Săvinești, unde școala este sub lacăt
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.