Comunicat de presă PNL. Cu largul concurs al prefectului Adrian Niță, Ionel Arsene face ce știe mai bine: încalcă legea constant, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiGrupul consilierilor județeni ai PNL Neamț a sesizat Tribunalului Neamț, secția de contencios administrativ, într-o ultimă încercare de a stopa abuzurile președintelui Consiliului Județean, Ionel Arsene. În lipsa unei reacții ferme a prefectului Adrian Niță, instanța de judecată rămâne singura care poate anula mai multe hotărâri de Consiliu Județean adoptate cu încălcarea flagrantă a legii. Este îngrijorător!În ultima perioadă  Ionel Arsene a transformat Consiliul Județean într-un organism în care legea nu este respectată, cu largul concurs al prefectului Niță care, prin tăcere și complicitate, încurajează aceste practici

Grupul consilierilor județeni ai PNL consideră că Hotărârea de Consiliu Județean prin care, în opinia președintelui Ionel Arsene, a fost aprobat bugetul de venituri și cheltuieli pentru anul 2022 este ilegală, deoarece nu a întrunit votul a minim 18 consilieri județeni, mai exact a majorității absolute din numărul total de 35 de consilieri, așa cum se prevede în Codul Administrativ. În favoarea proiectului de hotărâre au votat doar 17 consilieri județeni, număr insuficient pentru ca proiectul să fie adoptat, iar bugetul de venituri și cheltuieli al județului Neamț să devină operațional.  În plus, unul din consilierii județeni, Eduard Ovidiu Gavril nu avea drept de vot, fiind într-un evident conflict de interese cauzat de statutul de angajat al DGASPC Neamț, instituție subordonată Consiliului Județean. Cu toate acestea, Ionel Arsene a declarat că hotărârea a fost adoptată.

De asemenea, și Hotărârea prin care s-a aprobat efectuarea unui studiu de prefezabilitate pentru construirea unui Spital Județean a fost adoptată prin încălcarea flagrantă a legii, deoarece Consiliul Județean nu are drept de folosință a terenului pe care urmează să se construiască unitatea medicală, transferul de la UAT Girov făcându-se prin încălcarea legii.

Grupul consilierilor județeni ai PNL nu se opune proiectelor de dezvoltare, însă solicită tuturor factorilor responsabili ca hotărârile adoptate să se facă prin respectarea necondiționată a legii.

14 februarie 2022

Biroul de presă al PNL Neamț

Articolul precedentFundația Pădurea de Mâine anunță lansarea programului de finanțări nerambursabile Comunitățile Pădurii de Mâine
Articolul următorMulți turiști la Durău, câteva intervenții Salvamont
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.