0:00

Comunicat de presă. Minivacanţă în siguranță alături de pompierii nemțeni, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiÎn următoarele zile, având în vedere minivacanța prilejuită de sărbătoarea Sfântului Andrei și a Zilei Naționale a României, pompierii nemțeni vor fi la datorie pentru asigurarea misiunilor operative, la solicitările primite din partea cetățenilor.

Reamintim cetățenilor că, în perioada sezonului rece, odată cu scăderea temperaturilor, cele mai multe incendii la locuințe au drept cauză coșurile de fum necurățate, instalațiile electrice improvizate sau cu defecțiuni, precum și mijloacele de încălzire lăsate nesupravegheate. Pentru a preveni producerea unor incendii, verificați mijloacele de încălzire, precum sobele, caloriferele sau alte surse de căldură.

O grijă deosebită trebuie acordată copiilor prin supravegherea permanentă a acestora, fiind interzisă blocarea lor în casă cu lumânări aprinse, sobe, plite şi/sau aparate electrice aflate în funcţiune.

Dacă veți călători în această perioadă, la cazarea în unităţile de turism respectaţi regulile de prevenire a incendiilor afişate. În spaţiile de cazare familiarizaţi-vă cu traseele căilor de evacuare din incinta acestora, nu utilizaţi consumatori electrici improvizaţi sau care prezintă defecţiuni, nu lăsaţi nesupravegheată aparatura electrică sub tensiune. În situaţia în care observaţi deficienţe în acest sens sesizaţi imediat administraţia unităţii de cazare.

În cazul în care observați un eveniment ce poate pune în pericol viața ori bunurile materiale ale oamenilor, solicitați sprijinul forțelor de intervenție în cel mai scurt timp, la numărul unic pentru apeluri de urgență 112!

Pompierii nemțeni vă doresc o minivacanță liniștită, lipsită de evenimente nedorite!

LA MULȚI ANI ROMÂNIA!

Compartimentul Informare şi Relaţii Publice ISU Neamț

Articolul precedentISU Neamț are la conducere un general
Articolul următorSf. Andrei, Ocrotitorul României!
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.