Comuna Ştefan cel Mare, pedepsită că primarul e portocaliu!, ZCH NEWS - sursa ta de informații

Mă  simt total nedreptăţit de felul în care s-a împărţit bugetul judeţului  Neamţ.  Este nedrept să sufere o comunitate întreagă pentru că primarul are altă culoare politică, faţă de cea a celor care împart banii  aferenţi  bugetelor locale.

Propunerea făcută de domnul Culiţă Tărâţă, preşedintele Consiliului Judeţean Neamţ, a fost foarte bună. Fiecare localitate trebuia să primească fonduri în raport cu numărul de locuitori din comună , fiind propusă suma de 269.000 lei , dar consilierii judeţeni ai USL, PPDD şi PDL au tăiat, lăsând doar 10.000 lei .

 Oamenii din comuna Ştefan cel Mare au aceleaşi nevoi ca toţi ceilalţi locuitori ai judeţului. Şi ei îşi doresc să trăiască într-o localitate unde străzile sunt asfaltate, au apă potabilă şi canalizare, iar iluminatul stradal functionează.

Nu este normal ca o comună cu 3250 locuitori să primească 10.000 lei,  în timp ce altor comune li s-a dat de 30-40 ori  mai mult!

Domnilor consilieri ai Consiliului Judeţean Neamt, care sunt criteriile după care aţi împărţit banii destinaţi comunităţilor locale? Doar culoarea politică şi interesul personal primează? Chiar nu există nici un pic de corectitudine? Chiar  aţi uitat de angajamentele făcute în campania electorala, când aţi promis  cetăţenilor „marea cu sarea”?

 Aveam  de finalizat câteva investiţii importante pentru  comunitate, începute din anul 2009 . Trebuie să asigurăm cofinanţarea  investiţiei de la alimentarea cu apă în satul Ghigoiesti, în valoare de  400.000 lei. Dar şi cofinanţarea  investiţiei de la baza sportivă , de 60.000 lei.

Avem de realizat şi exinderea  iluminatului  pe distanţa de 1 km, necesară   pentru 3 locuinţe, neracordate la iluminat electric, suma necesară e de 100.000 lei.Plus multe alte probleme  cu care ne confruntam zilnic şi pe care trebuie să le rezolvăm. Dar avem nevoie de bani pentru asta!

Acum, nu-mi rămâne decât să mă gândesc cum să împart cei 10.000 lei , în aşa fel  încât să multumesc întreaga comunitate. Lucru imposibil! Sau să aştept o nouă rectificare, cu speranţa că, poate atunci, consilierii judeţeni vor ţine cont şi de comunele pedepsite acum.

Sorin Ouatu, primarul comunei Ştefan cel Mare

Articolul precedentLa CARP Piatra Neamţ: Expoziţie colectivă, dedicată primăverii
Articolul următorCimitirul Sihăstriei, un capitol din patericul românesc

1 COMENTARIU

  1. Nu va lasati Domnule Primar sinteti tinar si a ti reusit multe . Sinteti un pui de om , dar conduceti cu cinste o comuna mare si frumoasa . Am bunicii din Stefan si numai lucruri frumoase i mi spun despre dumneavoastra .V am vazut si la tv se vede ca va zbateti pentru comuna . Mult succes .

Comments are closed.