pietricica turism

Clubul Ecvestru Piatra Neamț anunță deschiderea oficială a anului competițional, la 29 aprilie, cu o serie de activități artistice și hipice. În acest sezon, Baza “Virgil Bărbuceanu” va găzdui 3 competiții de amploare, fiecare fiind alcătuită la rândul ei din două sau trei concursuri distincte: întrecerile Grand-Prix-ului României, Cupei Municipiului (ediția a XX-a) şi Cupei Fermierului vor avea loc între 13 și 15 iunie, iar cele ale Cupei TCE 3 Brazi (ediția a VIII-a) și Cupei Marsat (ediția a V-a) se vor desfășura între 15 și 18 iunie. A treia întrecere ecvestră, găzduită în luna august, cuprinde finala Campionatului Național de Sărituri peste obstacole și Trofeul “Virgil Bărbuceanu” (ediția a XIII-a).

“La Cupa Muncipiului, bugetul de cheltuieli estimat este de 45.450 de lei, din care 35.000 alcătuiesc fondul de premiere. La Cupa Fermierilor, pe care o vom organiza în locul Festivalului «Stânca Șerbești» avem nevoie de 52.610 lei, din care 30.000 fond de premiere, la Cupa TCE 3 Brazi și Cupa Marsat, bugetul este estimat la 75.360 de lei, din care 40.000 de lei sunt destinați premierii, iar pentru Trofeul «Virgil Bărbuceanu» și Finala Campionatului Național totalul se ridică la 106.964 lei, din acestă sumă 40.000 fiind alocați pentru premierea câștigătorilor“, a spus președintele Costache Lupu.

Oficialul nemţean a anunţat în premieră că un sponsor şi-a manifestat intenția de a construi un manej acoperit la Piatra Neamț. “Singura condiție pe care acesta a pus-o este să ne ocupăm noi de obținerea tuturor aprobărilor. Primăria și Consiliul Local pot intra în istoria sportului ecvestru pietrean aprobând această autorizație de construire a unui manej acoperit”.

Referitor la administrația publică locală, președintele Clubului Ecvestru a mai avut de făcut unele precizări. El a readus în atenție faptul că anul trecut s-a finalizat procesul prin care s-a anulat vânzarea-cumpărarea terenului de la Baza Hipică care a revenit la Perla Invest. Acum Costache Lupu dorește ca acest bun să fie canalizat spre Consiliul Local Piatra Neamț, pentru a intra din nou în domeniul public.

“Terenul a revenit la Perla Invest, unde a fost dat cu intenția de a fi vândut, se știe treaba asta, eu am spus-o de multe ori. Vrem să-l dirijăm către Consiliul Local să fie din nou parte din domeniul public. Anul trecut, primarul Dragoș Chitic promitea că, dacă noi câștigăm procesul, a doua zi face ședință de Consiliu Local și elaborează o hotărâre prin care terenul să treacă înapoi în domeniul public. A fost campanie electorală și nu a mai reușit să facă treaba asta, dar am reluat acum două săptămâni discuția și dânsul a promis că va găsi o soluție legală prin care, în contul unei anumite părți din datoria pe care Perla Invest o are și la Primăria Piatra Neamț, să propună creditorilor trecerea în domeniul public a terenului. Important este să fie voință publică. Important e ca actualul Consiliu Local să repare greșeala pe care a făcut-o vechiul Consiliul Local”. (Ana MOISE)