0:00

Comisia de acreditare a spitalului, așteptată pe 29 iunie, ZCH NEWS - sursa ta de informații
Secţia Contagioase

La Spitalul Județean de Urgență Piatra Neamț toată lumea se pregătește pentru vizita comisiei de acreditare.

„Totul trebuie să fie perfect, de la clădiri până la personal. Acum se tencuiește, se schimbă fața clădirii secției Infecțioase și peretele din spatele Oncologiei. Inelul pentru stingerea incendiilor este în faza de probe, până mâine este gata, se pune în funcțiune. Spațiul pentru computerul tomograf este aproape gata, acum se lucrează la instalația electrică, pentru ca pe 22 iunie să fie totul în regulă pentru primirea CT-ului. După aceea vom face rampa și ce a mai rămas, ultimele retușuri. Pe 29 iunie așteptăm comisia pentru acreditare”, a declarat managerul Spitalului Județean e Urgență, dr. Ioan Lazăr.

Pentru a primi acreditarea, un spital trebuie să îndeplinească o serie de condiții ce țin de managementul operațional al informațiilor, al resurselor umane, mediului de îngrijire, calității serviciilor, pacientului, prevenirea și gestiunea riscurilor, managementul infecțiilor nosocomiale și siguranța transfuziei. Standardele de acreditare sunt împărțite pe aceste capitole, fiecare dintre ele având, în medie, 10 subcapitole.

„Drepturile pacientului și comunicarea” constituie un capitol important inclus în standardele de acreditare. La nivelul spitalului județean se muncește asiduu pentru întocmirea documentațiilor și implementarea planului strategic pentru asigurarea condițiilor cerute pentru desfășurarea activității. Comisia de acreditare va analiza fiecare detaliu din organizarea şi funcţionarea spitalului.

În urma evaluării de către membrii Comisiei Naționale de Acreditare a Spitalelor, Spitalul Județean de Urgență Piatra Neamț va fi încadrat, în funcție de calitatea serviciilor oferite, într-unul din cele patru niveluri: acreditat, acreditat cu încredere ridicată, acreditat cu încredere medie sau neacreditat. Odată obținută, acreditarea este valabilă 5 ani, timp în care CoNAS nu mai face controale la fața locului decât dacă primește sesizări din partea pacienților cum că în unitatea respectivă există nereguli.(Oana IOSUB-TOMA)

Articolul precedentMinune la prima probă de Bacalaureat
Articolul următorStana pleacă la FC Botoşani! Măstăcăneanu rechemat în fruntea clubului!
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.

1 COMENTARIU

  1. La pomul laudat s a numergeti cu sacul. Ce este un CT ? Este o nimica toata care, cel mult iti da o poza ca ceva ar putea fi undeva si ar fi canceros. DE fapt s e stabileste daca e cancer dupa o tehnica din sec 19 ce se cheama biopsie. Biopsia imprastie cancerul in majoritatea cazurilor si nu mai ai prea multe sanse.
    Deci e o poza extrem de scumpa . Utila ? Da si nu ! E bine s a fie , dar daca ai cancer nu te ajuta la nimic, as a cum nici oncologia nu te ajuta ( cuvintl oncologie e gresit, a nu sint modificari genetice ).
    Care e sansa de a rezolva cancerul dupa ce l-ai vazut si facut biopsie ? In USA e de numai 2 %. In UK si canada si mai putin. Dupa 5 ani, doar 0,16 % supravietuiesc, adic fix nimeni.
    Scapa citiva ce nu au cancer, dar oncologiiii baga in TRatament oricum. Ca de aici ies banii.
    Chimio nu e decit o otrava ce a adus peste un miliard de morti pina acum. IN USA aceste chimicale sint folosite in agricultura la stropit plantele pt gindaci.
    Ajuta la ceva CT ? Prea putin ! La diagnostic ajuta , dar odata ce ai diagnosticul, daca mergi la medici, practic nu mai ai sanse. In Strainatate e char mai rau ca in Romania . In Romania este o sansa sa nu fie aceste otravuri. In Paris s e moare de doua ori mai virtos ca in Romania . In UK e un dezastru.
    Daca nu stii s a il vindeci, mai bine nu faci acest CT. Daca nu faci nmic, sansa e de 28 %. TE duci la oncologie , sansa e doar de o,16 % ( asta inseamna, pt cei dini Valea lui Ion, unu din 600 ).
    Nu e bun decit pt oncologi de a face bani. Pt cei cu cancer, CT nu-i mai poate ajuta .
    E doar o poza !

Comentariile sunt închise.