pietricica turism

comisarul sef Preda

Şeful Secţiei de Poliţie Rurală Târgu Neamţ, comisarul şef Neculai Preda a fost împuternicit pe funcţia de preşedinte al Sindicatului Naţional al Poliţiştilor şi Personalului Contractual, filiala Neamţ . Măsura a fost dispusă de conducerea centrală a sindicatului, după dispariţia neaşteptată a comisarului şef Gheorghe Chelaru.

„Colegul nostru de la Târgu Neamţ este un om serios şi un foarte bun profesionist, aşa că avem toată încrederea în el că va rezolva problemele sindicale”, a declarat agentul Neculai Isache, vicepreşedintele organizaţiei naţionale SNPPC. „Nu am stabilit încă data la care vom organiza alegeri, dar sperăm ca până în toamnă să reuşim. Deocamdată ne preocupă drepturile de echipament, care vor fi împărţite pe rate lunare şi se vor acorda pe luna aprilie, urmând ca pentru lunile ianuarie, februarie şi martie să se acorde pe parcursul anului”.

Neculai Preda abia a preluat câteva teancuri de documente cu probleme care ţin de sindicat şi acum le pune în ordine. Preocuparea numărul unu o constituie cele trei ordine de ministru care au fost modificate şi ar urma să fie aplicate în curând, dar nu se ştie încă în ce formulă şi cine vor fi beneficiarii.

„Este prevederea asta cu decontarea navetei, dar ordinul menţionează că doar acolo unde nu sunt mijloace de transport în comun, aşa că trebuie să vedem cine se încadrează exact”, a precizat comisarul şef Preda. „Apoi plata orelor suplimentare, care ar trebui să se facă până la 100%, şi avansările în grad la termen pe baza calificativelor bine nu doar foarte bine, care mie mi se par corecte. Un poliţist poate să-şi facă treaba excelent şi să aibă un singur punct în care nu şi-a îndeplinit total activitatea şi atunci primeşte doar bine. Nu e normal să nu-l avansezi, la termen, pentru asta. Când e vorba de avansare înainte de termen, atunci se schimbă lucrurile. Fireşte că numai cei excepţionali pot beneficia de aşa ceva şi chiar ţinem ca lucrul ăsta să se respecte. Problema este că pe anul acesta avansările s-au făcut deja, aşa că om vedea ce-o mai fi de la anul încolo”. (C. MIRCEA)